Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μεγάλη ανατροπή με την αυτοκτονία του 14χρονου; Το νέο σενάριο με το ενδεχόμενο δυστυχήματος (video)

Συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του παιδιού

22 Μαΐου 2022 18:42
Μεγάλη ανατροπή με την αυτοκτονία του 14χρονου; Το νέο σενάριο με το ενδεχόμενο δυστυχήματος (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζονται οι έρευνες για την αυτοκτονία του 14χρονου, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για τις αιτίες πίσω από τον θάνατο του παιδιού.

Οι Αρχές εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για δυστύχημα που οφείλονταν σε ένα παράτολμο και ριψοκίνδυνο εγχείρημα με μοιραία κατάληξη. Ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί το σενάριο της αυτοκτονίας, και οι καταθέσεις φιλικών και συγγενικών προσώπων του 14χρονου αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Δείτε επίσης: Σοκαριστική καταγγελία για το σχολείο που πήγαινε ο 14χρονος αυτόχειρας: «Ο διευθυντής μαζεύει μαχαίρια και τα έχει στο συρτάρι του» (video)

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία είναι πιθανόν ο 14χρονος να συμμετείχε σε μία δοκιμασία, που δεν ήταν απαραίτητα κάποιο διαδικτυακό παιχνίδι πρόκλησης, αλλά μία δοκιμασία δύναμης ή αντοχής, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε το μοιραίο λάθος.

Σε αυτό συνηγορεί και η μητέρα του αγοριού, που σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να δήλωσε στην κατάθεσή της πως πρόκειται για δυστύχημα μετά από μια ανοησία που δοκίμασε να κάνει.

«Κλειδί» οι καταθέσεις

Απαντήσεις αναμένεται να δοθούν από τα μηνύματα και τις διαδικτυακές αναζητήσεις του παιδιού, καθώς και από την κατάθεση, που θα δώσει τις επόμενες ημέρες ο πιο στενός του φίλος.

Μετά τον πρώτο γύρο καταθέσεων οι αστυνομικοί δεν έχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι ο 14χρονος δεχόταν σε τέτοιο βαθμό bullying ώστε να προβεί στο απονενοημένο διάβημα. Οι στενοί του συγγενείς και οι άνθρωποι που ήταν κοντά του κάνουν λόγο για ένα χαρούμενο παιδί που οι καβγάδες στο σχολείο δεν τον είχαν επηρεάσει σε τέτοιο σημείο. Ωστόσο και το σενάριο αυτό δεν έχει αποκλειστεί.

Αποκάλυψη «βόμβα»! Οι καθηγητές ζητούσαν ψυχολόγους για τους μαθητές πριν την αυτοκτονία του 14χρονου!

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο του bullying μεταξύ ανηλίκων, με το θέμα να έρχεται και πάλι στο προσκήνιο μετά την αυτοκτονία του 14χρονου Μάκη στα Κάτω Πατήσια.

«Η οικογένεια έχει τεράστια ευθύνη, αλλά έχουμε ευθύνη και όλοι, ως γονείς, ως εκπαιδευτικοί, ως γείτονες ή φίλοι. Η κοινωνία μας προβληματίζει για το πού τελικά πάμε, χάνοντας συνεχώς την ενσυναίσθηση και την υγεία της ψυχής μας», τόνισε η ψυχολόγος Φρόσω Φωτεινάκη, μιλώντας στο Mega.

«Ο φυσικός χώρος ενός παιδιού είναι κυρίως το σχολείο. Ο άνθρωπος που μπορεί να διαπιστώσει πού μπορεί να υπάρχει πρόβλημα είναι σε πρώτη φάση ο εκπαιδευτικός. Δεν πρέπει να διστάζουν οι εκπαιδευτικοί», ανέφερε ο κ. Μαρακάκης, με την κ. Φωτεινάκη να απαντά ότι «Πάσχουμε από αποξένωση. Χρειάζεται να έχουμε το νου μας στο παιδί. Το παιδί που βιώνει bullying έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση, δεν πιστεύει στον εαυτό του, είναι συχνά το αόρατο παιδί, δεν ενοχλεί, δεν τραβάει την προσοχή.

Το παιδί που ασκεί bullying είναι ένα παιδί επίσης τραυματισμένο, με άλλο τρόπο. Πρέπει να δώσουμε ενδιαφέρον και προσοχή στο παιδί μας, να σκύψουμε από πάνω του, και για να γίνει αυτό πρέπει να σκύψουμε και πάνω από τον εαυτό μας».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share