Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε ληστεία σε σπίτι επιχειρηματία με λεία €880.000! (video)

Μετά από δυόμιση περίπου χρόνια που αναζητούσε η ΕΛΑΣ τους δράστες

22 Μαΐου 2022 16:16
Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε ληστεία σε σπίτι επιχειρηματία με λεία €880.000! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά από δυόμιση περίπου χρόνια, το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας, της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξιχνίασε ληστεία με λεία 880.000 ευρώ και συνέλαβε δύο μέλη της σπείρας. Αναζητείται τρίτος συνεργός τους, ενώ δεν έχουν ταυτοποιηθεί δύο ακόμη άτομα.

Δείτε επίσης: Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Λήστεψαν και τραυμάτισαν υπάλληλο βενζινάδικου

Οι πέντε δράστες, τον Οκτώβριο του 2019 είχαν μπει σε σπίτι στην Πυλαία, και αφού έδεσαν τον ηλικιωμένο επιχειρηματία και τις δύο οικιακές βοηθούς με tai-rap, ξήλωσαν και αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε 400.000 ευρώ μετρητά μαζί με λίρες και κοσμήματα αξίας 480.000 ευρώ.

αστυνομια-περιπολικο
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Οι δράστες φόρτωσαν το χρηματοκιβώτιο στο μαύρο τζιπ και εξαφανίστηκαν. Αφού το παραβίασαν αφαίρεσαν την λεία τους και το πέταξαν σε ερημική περιοχή της Ευκαρπίας, που το βρήκε η αστυνομία. Την περασμένη Πέμπτη έγιναν ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις και συνελήφθη ένας Έλληνας και ένας Ουκρανός και στην κατοχή τους βρέθηκαν κοσμήματα από την ληστεία στο σπίτι του επιχειρηματία.

Ομολόγησαν την συμμετοχή τους, και όπως είπαν το επιχειρησιακό αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο και μετά τη ληστεία το αποσυναρμολόγησαν και πούλησαν τα ανταλλακτικά του.

Τρόμος για γιαγιά στην Χαλκιδική: 52χρονη την «ξάφρισε» με το πρόσχημα υποτιθέμενης απολύμανσης – Πάνω από 77.000 ευρώ η λεία

Απέσπασε από ηλικιωμένη πάνω από 77.000 ευρώ, με πρόσχημα υποτιθέμενη απολύμανση στο σπίτι της, λόγω του κορωνοϊού. Ο λόγος για 52χρονη, που το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής (6/5), προσποιούμενη τη δημοτική υπάλληλο, μπήκε στο σπίτι της 80χρονης παθούσας, στον Άγιο Μάμαντα Χαλκιδικής.

Πείθοντας την ηλικιωμένη να της υποδείξει πού είχε τοποθετημένα τα χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας, η επιτήδεια κατάφερε, χωρίς να γίνει αντιληπτή, να αρπάξει μετρητά ύψους 77.400 ευρώ και κοσμήματα, που υπήρχαν μέσα στο σπίτι και στη συνέχεια έγινε… καπνός, με τη βοήθεια άγνωστου συνεργού που την ανέμενε σε αυτοκίνητο. Όταν η παθούσα συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο περί απάτης απευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα των Νέων Μουδανιών, καταγγέλλοντας το περιστατικό.

αστυνομια-περιπολικο
EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Οι έρευνες , σύμφωνα με το ΑΠΕ, οδήγησαν στην ταυτοποίηση της δράστιδας (κάτοικος σε οικισμό Ρομά της Ημαθίας), αλλά η ίδια δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστεί. Η δικογραφία εστάλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πολυγύρου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται τόσο για την 52χρονη (και τυχόν εμπλοκή της σε παρόμοιες πράξεις) όσο και για τον συνεργό της.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share