Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καιρός - Έρχονται τα πρώτα 40άρια στη χώρα: Για «κύμα» ζέστης από την ερχόμενη Τετάρτη (25/5) προειδοποιεί ο Γιάννης Καλλιάνος! (video)

Κατά 7-8°C πιο πάνω από τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές της η θερμοκρασία

22 Μαΐου 2022 14:28
Καιρός - Έρχονται τα πρώτα 40άρια στη χώρα:  Για «κύμα» ζέστης από την ερχόμενη Τετάρτη (25/5) προειδοποιεί ο Γιάννης Καλλιάνος! (video)
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI / ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΪ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Ετοιμαστείτε για ζέστη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Καλλιάνος, τονίζοντας ότι υπάρχει πιθανότητα σε κάποιες περιοχές της χώρας η θερμοκρασία να αγγίξει ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ολοένα και πιο καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες θα βιώνουμε από εδώ και πέρα, με τους πρώτους καύσωνες να μας «χτυπούν» την πόρτα μία ανάσα πριν υποδεχτούμε τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού.

Δείτε επίσης: Βάζετε το κλιματιστικό κάτω από τους 20 βαθμούς; Μέγα λάθος! Δείτε ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για να αποδώσει!

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι όλες τις επόμενες ημέρες θα σημειώνονται απογευματινές μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες στα πιο ορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, κατά τα άλλα, οι συνθήκες στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα είναι καλοκαιρινές.

Ουσιαστικά μέχρι την προσεχή Τρίτη ή θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά θα αγγίζει καθημερινά τους 31-32°C και τοπικά ίσως και λίγο παραπάνω. Από την Τετάρτη όμως και στη συνέχεια ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει παραπάνω λόγω της έλευσης θερμότερων αερίων μαζών.

Φαίνεται ότι σταδιακά, από την Τετάρτη και έπειτα, θερμότερες αέριες μάζες από τη βόρειας Αφρική θα περάσουν πάνω από τη Μεσόγειο και θα επισκεφτούν και τη χώρα μας, ανεβάζοντας αισθητά τον υδράργυρο σε τιμές κατά 7-8°C πιο πάνω από τις φυσιολογικές για την εποχή.

Οι περιοχές που θα επικρατήσει περισσότερη ζέστη από την ερχόμενη Τετάρτη και έπειτα, με τον υδράργυρο εκεί να αγγίζει τους 36-37°C (και τοπικά είπαμε και παραπάνω) είναι οι ακόλουθες:

Κεντρική Μακεδονία

Θεσσαλία

Ανατολική Στερεά (και τμήμα της Αττικής)

Εύβοια

Ανατολική Πελοπόννησος

Ίσως και Δυτική Στερεά (μικρή πιθανότητα)

Καιρός σήμερα 22/5: Ώρα για μπάνιο! Ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη τη χώρα - Πού αναμένονται βροχές - Αναλυτική πρόγνωση Σάκη Αρναούτογλου και Κλέαρχου Μαρουσάκη

Ακόμα πιο ζεστός θα είναι ο καιρός σήμερα, Κυριακή 22/5. Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα έχει λιακάδα, ωστόσο θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες, με τους Σάκη Αρναούτογλου και Κλέαρχο Μαρουσάκη να προειδοποιούν για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Ενώ, κάτι «περίεργο» μέσα στο επόμενο 2μηνο «βλέπουν» τα μερομήνια.

Σάκης Αρναούτογλου: Ηλιοφάνεια με «30άρια» - Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες

Σύμφωνα με όσα λέει ο Σάκης Αρναούτογλου σήμερα Κυριακή 22 Μαΐου θα έχουμε ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη τη χώρα. Σε ορισμένες περιοχές ωστόσο, δεν θα λείψουν οι νεφώσεις, οι τοπικές βροχές και οι μεμονωμένες καταιγίδες.

Πιο συγκεκριμένα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένουμε παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το μεσημέρι. Στη Μακεδονία και τη Θράκη παροδικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως ορεινά. Βελτίωση το βράδυ.

Από εκεί και πέρα στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και τις Κυκλάδες, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθουν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, κυρίως της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.

Όσο για τη θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα δυτικά ηπειρωτικά από 12 έως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 32 και στη νησιωτική χώρα από 16 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου. Τέλος άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share