Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022

Κάτω Πατήσια: Αποκάλυψη «βόμβα»! Οι καθηγητές ζητούσαν ψυχολόγους για τους μαθητές πριν την αυτοκτονία του 14χρονου! (Video)

Αναπάντητα ερωτήματα για ποιο λόγο οδηγήθηκε στην αυτοχειρία

22 Μαΐου 2022 09:53
Κάτω Πατήσια: Αποκάλυψη «βόμβα»! Οι καθηγητές ζητούσαν ψυχολόγους για τους μαθητές πριν την αυτοκτονία του 14χρονου! (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο του bullying μεταξύ ανηλίκων, με το θέμα να έρχεται και πάλι στο προσκήνιο μετά την αυτοκτονία του 14χρονου Μάκη στα Κάτω Πατήσια.

«Η οικογένεια έχει τεράστια ευθύνη, αλλά έχουμε ευθύνη και όλοι, ως γονείς, ως εκπαιδευτικοί, ως γείτονες ή φίλοι. Η κοινωνία μας προβληματίζει για το πού τελικά πάμε, χάνοντας συνεχώς την ενσυναίσθηση και την υγεία της ψυχής μας», τόνισε η ψυχολόγος Φρόσω Φωτεινάκη, μιλώντας στο Mega.

«Ο φυσικός χώρος ενός παιδιού είναι κυρίως το σχολείο. Ο άνθρωπος που μπορεί να διαπιστώσει πού μπορεί να υπάρχει πρόβλημα είναι σε πρώτη φάση ο εκπαιδευτικός. Δεν πρέπει να διστάζουν οι εκπαιδευτικοί», ανέφερε ο κ. Μαρακάκης, με την κ. Φωτεινάκη να απαντά ότι «Πάσχουμε από αποξένωση. Χρειάζεται να έχουμε το νου μας στο παιδί. Το παιδί που βιώνει bullying έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση, δεν πιστεύει στον εαυτό του, είναι συχνά το αόρατο παιδί, δεν ενοχλεί, δεν τραβάει την προσοχή.

Το παιδί που ασκεί bullying είναι ένα παιδί επίσης τραυματισμένο, με άλλο τρόπο. Πρέπει να δώσουμε ενδιαφέρον και προσοχή στο παιδί μας, να σκύψουμε από πάνω του, και για να γίνει αυτό πρέπει να σκύψουμε και πάνω από τον εαυτό μας».

«Η εκπαιδευτική κοινότητα ζητά ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς»

«Το σχολείο του 14χρονου έχει 340 μαθητές και 50 εκπαιδευτικούς. Ζητούσαν ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς για μεγάλο χρονικό διάστημα, για περιστατικά βίας γενικότερα. Στο σύνολό της η εκπαιδευτική κοινότητα ζητάει κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους.

Το υπουργείο κωφεύει για άλλη μία φορά. Δε θέλουμε άλλο περιστατικό σαν του 14χρονου, να είναι το τελευταίο», πρόσθεσε η ίδια κλείνοντας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share