Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτοκτονία 14χρονου στα Κάτω Πατήσια: «Απομακρύνεται το σενάριο να ήταν απόρροια bullying» - Αποκαλύψεις από τον Σταύρο Μπαλάσκα (Video)

«Κοιτάμε σε ποιες πλατφόρμες και σε ποια...»

21 Μαΐου 2022 08:03
Αυτοκτονία 14χρονου στα Κάτω Πατήσια: «Απομακρύνεται το σενάριο να ήταν απόρροια bullying» - Αποκαλύψεις από τον Σταύρο Μπαλάσκα (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο του bullying μεταξύ ανηλίκων, με το θέμα να έρχεται και πάλι στο προσκήνιο με τη χειρότερη αφορμή, την αυτοκτονία του 14χρονου στα Κάτω Πατήσια. Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε σχετικά ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας. Παράλληά, κατάθεση στους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έδωσε η μητέρα του 14χρονου Μάκη, ο οποίος αυτοκτόνησε μέσα στο σπίτι του.

«Έχω 32 χρόνια στην αστυνομία. Ένα από τα πρώτα θέματα που επιλήφθηκαν ήταν υπόθεση bullying, παιδιά που χτυπούσαν ένα συμμαθητή τους.

Υπάρχουν συμμορίες ανηλίκων σε πολλές περιοχές στην Αττική. Το bullying είναι ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αστυνομικά μέσα, γιατί πραγματοποιείται ανάμεσα σε παιδιά», σημείωσε ο κ. Μπαλάσκας.

«Η εγκληματική συμπεριφορά εκτός σχολείων για εμένα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Έχουμε αύξηση στην παιδική εγκληματικότητα και αυτό είναι ανησυχητικό», τόνισε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση του 14χρονου, ο κ. Μπαλάσκας εξήγησε ότι «Με την έρευνα που έχει κάνει η αστυνομία για τον 14χρονο προκύπτει ότι σαφώς δεχόταν bullying. Σε εμάς έχει αρχίσει να απομακρύνεται το σενάριο ότι η αυτοκτονία του 14χρονου ήταν απόρροια του bullying.

Η μητέρα του μας έχει παραδώσει και τον υπολογιστή του. Κοιτάμε σε ποιες πλατφόρμες και σε ποια παιχνίδια είχε μπει ο νεαρός. Περιμένουμε και τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών ερευνών».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share