Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Αττική: Η κακοκαιρία έφερε μποτιλιάρισμα σε Κηφισό, Λεωφόρο Αθηνών, Σχιστού και Κηφισίας - Που αλλού παταρητείται πρόβλημα (photo)

Μεγάλη υπομονή!

19 Μαΐου 2022 09:48
Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Αττική: Η κακοκαιρία έφερε μποτιλιάρισμα σε Κηφισό, Λεωφόρο Αθηνών, Σχιστού και Κηφισίας - Που αλλού παταρητείται πρόβλημα (photo)
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Αττική: Σημαντικά προβλήματα υπάρχουν σε Κηφισό, Λεωφόρο Αθηνών, Σχιστού και Κηφισίας από το πρωί λόγω της κακοκαιρίας.

Αναλυτικά που παρατηρούνται προβλήματα:

  • Μποτιλιάρισμα στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Κηφισού στην άνοδο από τα ΚΤΕΛ έως τη Νέα Φιλαδέλφεια και στην κάθοδο από την Γέφυρα Μεταμόρφωσης έως τις Τρεις Γέφυρες.
  • Μποτιλιάρισμα στην έξοδο της Λεωφόρου Αθηνών από το Παλατάκι Χαϊδαρίου μέχρι τη λίμνη Κουμουνδούρου και στη Λεωφόρο Σχιστού προς Σκαραμαγκά
  • Προβλήματα και στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Κηφισίας μεταξύ Πανόρμου και ΟΑΚΑ.
  • Δύσκολη η Παραλιακή στο στο ρεύμα προς Πειραιά από το ύψος του παλαιού Αεροδρομίου μέχρι την Λεωφόρο Καλαμακίου. Επίσης από τη συμβολή της με την Λεωφόρο Κηφισού έως την πλατεία Ιπποδαμείας.
  • Αυξημένη κίνηση στην κάθοδο της Λεωφόρου Κηφισίας από το ύψος του Χολαργού μέχρι το Ερρίκος Ντυνάν.
  • Προβλήματα στην Κατεχάκη από την Ηλιούπολη έως τον Καρέα.
  • Δύσκολη η Αττική οδό στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο από το Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών μέχρι τον κόμβο Ηρακλείου και στο ρεύμα προς Ελευσίνα από την Περιφερειακή Υμηττού μέχρι τον κόμβο Πεντέλης.
  • Προβλήματα στην Πειραιώς από το Γκάζι προς Ομόνοια. Δύσκολη και η κάθοδος της Αρδηττού.

Χάρτης με την κίνηση στους δρόμους της Αττικής

Καιρός σήμερα 19/5: Απότομη αλλαγή σκηνικού με βροχές, βοριάδες και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας - Προειδοποίηση από Αρναούτογλου, Καλλιάνο και Μαρουσάκη

Καιρός σήμερα: Μια νέα απότομη αλλαγή θα σημειωθεί στα καιρικά φαινόμενα, επηρεάζοντας και σήμερα (19/5) την χώρα μας, με πολλές βροχές, καταιγίδες, βοριάδες ισχυρούς και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

Για την Πέμπτη, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, στην κεντρική Μακεδονία, στην Θεσσαλία, στις Σποράδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στην Εύβοια και στην ανατολική Στερεά και πιθανώς στην ανατολική Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες, προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Στο νότιο Ιόνιο, στην δυτική Πελοπόννησο, στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, πρόσκαιρα στη θάλασσα των Κυθήρων έως 9 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια αναμένεται μικρή εξασθένηση των ανέμων.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 24 βαθμούς ΄τς και στις νησιωτικές περιοχές από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές νωρίς το πρωί με γρήγορη βελτίωση. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 6 με 7 και στα ανατολικά έως 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές νωρίς το πρωί. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 7 και στα νότια έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Πού βλέπει την πιο μεγάλη αστάθεια ο Αρναούτογλου

Έντονη αστάθεια σε συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας τόσο τα ξημερώματα της Πέμπτης (19/5) όσο και κατά τη διάρκεια των επόμενων ωρών, προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου.

Το βράδυ θα έχουμε ξαστεριά σε ολόκληρη την Ελλάδα, εκτός από τη βόρεια Κρήτη που ίσως υπάρξουν νέες βροχοπτώσεις. Η ένταση των ανέμων θα είναι σφοδρός. Στο Ιόνιο θα έχουμε ανατολικούς ανέμους 7 - 8 μποφόρ και στο Αιγαίο από 6-7 μποφόρ έως και 9 στα νότια της Πελοποννήσου έως και το μεσημέρι.

Στην Αττική, αναμένονται μπόρες, βροχές και καταιγίδες αλλά από το μεσημέρι και μετά ο καιρός φτιάχνει. Οι άνεμοι πάντως θα είναι πολύ ισχυροί 6-7 μποφόρ αλλά και έως 8, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε ηλιοφάνεια εκτός από τα δυτικά με κάποιες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα κυμανθούν από 4-5 μποφόρ τοπικά και 6. Η θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς.

Την Παρασκευή η αστάθεια θα παραμείνει από την Χίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, ενώ το Σάββατο ο καιρός φτιάχνει ακόμη περισσότερο με τους ανέμους να πνέουν δυτικοί.

Άστατο καιρό σε όλη την χώρα βλέπει ο Καλλιάνος

Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από νωρίς το πρωί στην κεντροανατολική Στερεά Ελλάδα, στη νότια Εύβοια και την Πελοπόννησο, τα Επτάνησα, τα νησιά ανατολικού Αιγαίου και σε περιοχές της Κρήτης, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Αντιθέτως, ο καιρός θα είναι αίθριος στα Δωδεκάνησα και τη βόρεια Ελλάδα, όπου θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές, ωστόσο από το μεσημέρι κι έπειτα θα σημειωθεί ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 με 7 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές από νωρίς το πρωί, όμως στη συνέχεια θα βελτιωθεί ο καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 2 με 4 μποφόρ.

Μέχρι πότε θα μας επηρεάζει η κακοκαιρία σύμφωνα με τον Μαρουσάκη

«Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, η διαταραχή αυτή του καιρού την Πέμπτη θα αρχίζει να περιορίζεται στο Αιγαίο και στα νότια παραθαλάσσια τμήματα, ενώ από το Σαββατοκύριακο αρχίζει να βελτιώνεται ο καιρός και η θερμοκρασία να ανεβαίνει με μερικές μπόρες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές», κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share