Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κάτω Πατήσια: Σοκαριστική μαρτυρία για τον 14χρονο που βρέθηκε απαγχονισμένος - «Του έβαλαν το κεφάλι στον κάδο!» (Video)

Συμμαθήτριες του 14χρονου μιλούν για αδιάκοπο και άγριο bullying σε βάρος του από παιδιά στο σχολείο

19 Μαΐου 2022 00:26
Κάτω Πατήσια: Σοκαριστική μαρτυρία για τον 14χρονο που βρέθηκε απαγχονισμένος - «Του έβαλαν το κεφάλι στον κάδο!» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το τελευταίο αντίο στον14χρονο που βρέθηκε απαγχονισμένος στα Κάτω Πατήσια είπαν σήμερα οι γονείς, οι συμμαθητές και συναθλητές του, την ώρα πάντως που τα ερωτήματα για τον θάνατό του παραμένουν αναπάντητα.
Με λευκές μπλούζες, κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο, φίλοι, συμμαθητές, συγγενείς αποχαιρέτησαν το πρωί τον 14χρονο Μάκη… «Ζεις, σε αγαπούσαμε και θα σε αγαπάμε για πάντα», είπαν.

Δεκάδες τα αναπάντητα ερωτήματα για το τί οδήγησε τον 14χρονο στην απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του. Καθηγητές και γονείς συμμαθητών του παιδιού, μιλούν για έναν έφηβο χαρούμενο που ποτέ δεν είχε εκφράσει κάποιο παράπονο…

‘Όμως, συμμαθήτριες του 14χρονου μιλούν για αδιάκοπο και άγριο bullying σε βάρος του από παιδιά στο σχολείο.

Όλα τα σενάρια εξετάζονται από την αστυνομία για τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου του μαθητή, τόσο για σχολικό εκφοβισμό όσο και για ένα επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι. Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος αναζητά απαντήσεις στο κινητό και τον υπολογιστή του 14χρονου.

Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία μητέρας συμμαθητή του 14χρονου στο LIVE NEWS. Όπως λέει, ο γιος της έχει πέσει τρεις φορές θύμα bullying.

«Την πρώτη του χρονιά, του βάλανε το κεφάλι μέσα στον κάδο και του είπαν ή χαστούκι ή κάδος. Πήρα το διευθυντή και μου είπε κάτι θα έκανε κι αυτός. Την επόμενη φορά το παιδί ήρθε στο σπίτι και μου ζητούσε ντεπόν και μου είπε ότι κάποιος τον κλώτσησε στη μέση. Και μια άλλη φορά μου το πιστοποίησε καθηγήτρια. Στο μάθημά μου είδα τον συμμαθητή του να τον χτυπάει στο κεφάλι», αναφέρει η μαρτυρία.

«Δεν γνωρίζαμε ότι συμβαίνουν αυτά στο σχολείο», υποστηρίζουν καθηγητές με το υπουργείο Παιδείας να έχει διατάξει έρευνα.

«Στο υπουργείο Παιδείας δεν υπάρχει καμία καταγγελία κι ούτε έχει παρατηρηθεί κάτι όπως μας ανακοίνωσε ο διευθυντής του σχολείου. Ήδη ξεκίνησε η έρευνα κι αν υπάρξουν ευθύνες που αφορούν στη σχολική μονάδα, να είστε σίγουροι ότι θα υπάρχουν οι προβλεπόμενες κυρώσεις», δήλωσε ο Αλέξανδρος Κόπτσης, γ.γ. Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Καταθέσεις στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος έδωσαν ο πατέρας, ο αδελφός και ο διευθυντής του σχολείου. Υποστήριξαν ότι το παιδί μία ημέρα πριν βάλει τέλος στη ζωή του ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται αύριο, η κατάθεση της μητέρας του άτυχου αγοριού η οποία και τον βρήκε νεκρό στο δωμάτιό του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share