Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συγκλονιστικό βίντεο από την Κατερίνη: Αστυνομικός σώζει γυναίκα που καταρρέει μέσα σε καφετέρια

«Ξοδεύεις λίγο από τον χρόνο σου, αλλά σώζεις ζωές»

18 Μαΐου 2022 12:27
Συγκλονιστικό βίντεο από την Κατερίνη: Αστυνομικός σώζει γυναίκα που καταρρέει μέσα σε καφετέρια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκλονιστικό βίντεο δείχνει αστυνομικό να σώζει νεαρή γυναίκα, η οποία ξαφνικά κατέρρευσε μέσα σε καφετέρια στην Κατερίνη. Ο αστυνομικός βρέθηκε στο μαγαζί για να πιει καφέ με τους φίλους του όταν ξαφνικά αντιλήφθηκε την αδιαθεσία της κοπέλας που καθόταν στο απέναντι τραπέζι και έδρασε άμεσα.

Όπως φαίνεται από το βίντεο που εξασφάλισε το GRTimes, αλλά και διηγείται ο ίδιος, «έβλεπα ότι η κοπέλα δεν αισθανόταν καλά, κουνιόταν δεξιά και αριστερά. Όταν τελικά κατέρρευσε, σηκώθηκα γρήγορα από το τραπέζι, την έπιασα και διαπίστωσα ότι δεν είχε τις αισθήσεις της.

Δείτε επίσης: Αυτό το βίντεο θα σας κάνει να δακρύσετε: Τα τελευταία λόγια της Αλίκης Βουγιουκλάκη on camera

Άμεσα άνοιξα χώρο, τον καθάρισα έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα να ξαπλώσει κάτω και εν συνεχεία είδα ότι η αεροφόρος οδός είχε φράξει. Δηλαδή δεν είχε αναπνοή. Άμεσα έκανα έκταση κεφαλής ώστε να της ανοίξω την αεροφόρο οδό και να μπορέσει να αναπνεύσει μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο».

Σε ερώτηση για το πώς και το πού έμαθε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες, ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, σημείωσε στο GRTimes πως «το έχω διδαχθεί από τη σχολή Ναυαγοσωστικής την οποία έχω τελειώσει. Όπως επίσης και από τους εξαιρετικούς εκπαιδευτές που έχουμε στην Αστυνομία και την ομάδα ΔΙΑΣ.

Μας έχουν μάθει πώς να αντιδρούμε σε έκτακτες περιπτώσεις όπως τραυματισμούς ή περιστατικά ανθρώπων που πνίγονται, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και μπορεί να σώσει ζωές».

«Ξοδεύεις λίγο από το χρόνο σου, αλλά σώζεις ζωές»

Αναφερόμενος επιπλέον, στο πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζει κάποιος να παράσχει τις Πρώτες Βοήθειες σε άνθρωπο που το έχει ανάγκη, ο κ. Κόσιφας υπογραμμίζει πως «είναι πολύ σημαντικό. Αρκεί να σας πω ότι στο εν λόγω περιστατικό, ακούστηκαν διάφορα που θα έπρεπε να κάνω, τα οποία όμως δεν είχαν καμία βάση. Άκουσα για κουτάλια που θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω, για γάντια, όμως όλα αυτά δε βοηθούν ουσιαστικά.

Στο πλαίσιο αυτό είναι πολύ σημαντικό να έχεις διδαχθεί πώς να παράσχεις πρώτες βοήθειες. Πιστέψτε με, ότι τα σεμινάρια παροχής Πρώτων Βοηθειών κοστίζουν λίγες ώρες από τη ζωή καθενός, όμως πραγματικά σώζουν ζωές. Ας το δούμε έτσι, από τη στιγμή που δε διδάσκονται στα σχολεία, κάτι που θα ήταν ευχής έργο».

Το «ευχαριστώ» της οικογένειας

Τι απέγινε όμως η νεαρή κοπέλα που έχασε τις αισθήσεις της εκείνο το απόγευμα; «Λίγες ημέρες μετά είχα μια επικοινωνία με τον αδερφό της, ο οποίος με έψαξε για να με ευχαριστήσει. Μου είπε ότι είναι καλά στην υγεία της και ότι απομένουν μερικές αιματολογικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για κάτι. Όμως σήμερα που μιλάμε, η κοπέλα είναι μια χαρά» σημειώνει στο GRTimes o Παναγιώτης Κόσιφας, αναφέροντας για μία ακόμη φορά πόσο σημαντική είναι για τον καθένα μας, η γνώση παροχής Πρώτων Βοηθειών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share