Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα 17/5: Παραμένει άστατος! Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες - Προειδοποίηση Γιάννη Καλλιάνου και Σάκη Αρναούτογλου (Video)

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

17 Μαΐου 2022 07:47
Καιρός σήμερα 17/5: Παραμένει άστατος! Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες - Προειδοποίηση Γιάννη Καλλιάνου και Σάκη Αρναούτογλου (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα 17/5: Άστατος θα είναι ο καιρός για σήμερα Τρίτη (17/5) με βροχές και χαλαζοπτώσεις ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, με τους Γιάννη Καλλιάνο και Σάκη Αρναούτογλου να προειδοποιούν για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Ενώ, κάτι «περίεργο» μέσα στο επόμενο 2μηνο «βλέπουν» τα μερομήνια.

Άστατος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας - Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

Παραμένει άστατος ο καιρός την Τρίτη με τα φαινόμενα να εντείνονται από την Τετάρτη και μετά. Από τα ορεινά της νότιας Πελοποννήσου μέχρι και τη βόρεια Πελοπόννησο θα σημειωθούν μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματικών ωρών.

Το ίδιο σκηνικό θα επικρατήσει και στα ορεινά της κεντροδυτικής Στερεάς Ελλάδας, στα δυτικά ορεινά της Θεσσαλίας, στα ορεινά και τα ημιορεινά της Ηπείρου μέχρι και την δυτική Μακεδονία.

Σε αυτά τα τμήματα θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ στις πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας ο καιρός θα είναι θαυμάσιος, με αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 3 με 4 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 3 με 4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Σάκης Αρναούτολγου: Πτώση θερμοκρασίας 10 βαθμών - Που θα έχουμε χαλάζι

Με αρκετή αστάθεια με μπόρες και καταιγίδες ο καιρός της Τρίτης. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου το πρωί της Τρίτης θα έχουμε μόνο ηλιοφάνεια αλλά και ομίχλες στα δυτικά της χώρας, στην αν. Κρήτη και τις νότιες Κυκλάδες.

Ωστόσο, από το μεσημέρι και μετά ο καιρός αλλάζει σε Βόρεια Ελλάδα, στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο, αλλά και στα ορεινά της Πελοποννήσου με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα ηρεμήσει και η ξαστεριά θα είναι σχεδόν παντού.

Στην Αττική αν και το πρωί θα έχουμε λιακάδα, στα ορεινά ίσως θα έχουμε μπόρες στα βόρεια και ανατολικά της περιφέρειας. Η θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε επίσης ήλιο το πρωί, αλλά στις ορεινές περιοχές θα συννεφιάσει από το μεσημέρι και μετά και θα έχουμε φαινόμενα. Η θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς.

Την Τετάρτη και συγκεκριμένα από το απόγευμα στη Βόρεια Ελλάδα και στα ΒΑ θα έχουμε μπόρες και χαλάζι και σταδιακά ο καιρός θα χαλάσει στην υπόλοιπη κεντρική χώρα.

Την Πέμπτη φαινόμενα θα έχουμε από τη Θεσσαλία μέχρι και τα βορειότερα τμήματα της χώρας. Την ίδια μέρα θα αυξηθούν και οι βοριάδες και θα πνέουν έως και 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο. Την Παρασκευή δεν αποκλείονται επίσης φαινόμενα στην ανατολική χώρα και στα νότια νησιωτικά τμήματα.

Οι θερμοκρασίες την Τετάρτη αναμένονται στους 31-32 βαθμούς και την Πέμπτη θα έχουμε από 21 έως 24 βαθμούς. Την Παρασκευή 22 βαθμούς έως 26 αλλά στα νησιά 17 βαθμούς και το Σάββατο θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη 17/5

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά όπου θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά από 12 έως 28-30, ενώ στην Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στα ανατολικά ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 13 έως 31 και στις νησιωτικές περιοχές από 15 έως 25-27 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share