Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κάτω Πατήσια: Συγκινεί το αντίο των συμμαθητών του 14χρονου Μάκη που έβαλε τέλος στη ζωή του

Το παιδί βρέθηκε απαγχονισμένο στο δωμάτιο του

16 Μαΐου 2022 20:54
Κάτω Πατήσια: Συγκινεί το αντίο των συμμαθητών του 14χρονου Μάκη που έβαλε τέλος στη ζωή του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε κατάσταση σοκ είναι οι συμμαθητές του 14χρονου Μάκη στα Κάτω Πατήσια που βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιο του από τους γονείς του.

Σήμερα το μεσημέρι, οι συμμαθητές του στο 54ο Γυμνάσιο Αθηνών συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του σχολείου και με τις τσάντες τους σχημάτισαν το όνομα του παιδιού «Μάκης», ανάβοντας και καπνογόνο ενώ φώναζαν δυνατά το όνομά του.

Οι ίδιοι ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη.

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση που έκανε το σχολείο στο facebook:

Συμμαθητές του καταγγέλλουν ότι ο Μάκης δεχόταν bullying από άλλα παιδιά στο σχολείo, υποστηρίζοντας την περασμένη Παρασκευή τον είχαν απειλήσει πως θα τον μαχαιρώσουν.

Επίσης, καταγγέλλουν αδράνεια των καθηγητών και της διεύθυνσης του σχολείου σε ανάλογα περιστατικά βίας και bullying.

Οι εισαγγελικές αρχές ερευνούν την τέλεση του αδικήματος της συμμετοχής σε αυτοκτονία, όσον αφορά τον θάνατο του 14χρονου αγοριού.

«Πάμε σε εποχές Γιακουμάκη, υπάρχουν ενδείξεις bullying»

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του διεθνούς ινστιτούτου κυβερνοασφάλειας CSI Μανώλης Σφακιανάκης, μιλώντας στο Live News, έκανε λόγο «εποχές Γιακουμάκη», καθώς όπως τόνισε υπάρχουν σημαντικά στοιχεία που δείχνουν ότι υπήρξε bullying: «Τα ψηφιακά μέσα θα μιλήσουν αλλά τα παιδιά θα πρέπει να καταθέσουν, να δώσουν πρόσωπα και πράγματα παράλληλα με τις ψηφιακές ενέργειες. Όσα παιδιά έχουν μιλήσει, να πάνε να καταθέσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δυστυχώς η εικόνα αρχίζει σιγά-σιγά και φαίνεται… Πάμε σε εποχές Γιακουμάκη. Εύχομαι να βγω ψεύτης, αλλά όλα δείχνουν ότι το παιδί έπεσε θύμα bullying. Δεν φαίνεται να υπήρχαν άλλα πιο έντονα προβλήματα από αυτό. Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και οι ηλεκτρονικές συσκευές εξετάζονται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και θα ''μιλήσουν'', αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share