Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κάτω Πατήσια - Αυτοκτονία 12χρονου: «Τον απειλούσαν, του πετούσαν νεράντζια» - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για bullying (Video)

Η επίθεση συνεχίστηκε μέχρι και έξω από το σπίτι του

16 Μαΐου 2022 20:28
Κάτω Πατήσια - Αυτοκτονία 12χρονου: «Τον απειλούσαν, του πετούσαν νεράντζια» - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για bullying (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες συμμαθητών του 12χρονου που την περασμένη Παρασκευή (13/5) έβαλε τέλος στη ζωή του, στα Κάτω Πατήσια. Όπως αναφέρουν οι νεαροί μαθητές, το παιδί είχε πέσει θύμα άγριου bullying και την ίδια στιγμή, η Εισαγγελία διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες θανάτου του. Το περιστατικό συγκλονίζει την κοινή γνώμη, καθώς ο μαθητής βρέθηκε απαγχονισμένος από τη μητέρα του στο δωμάτιό του.

Ενώ άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι μελετάται η συμμετοχή του μαθητή στο φονικό «παιχνίδι» blackout challenge, γνωστό στους κύκλους των εφήβων στο Tik Tok, οι Αρχές εξετάζουν όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο το παιδί να είχε πέσει θύμα bullying από συμμαθητές του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Star, συμμαθητές του 14χρονου καταγγέλλουν ότι το παιδί, που ήταν μαζεμένο και ντροπαλό, δεχόταν σχεδόν καθημερινά bullying στο σχολείο.

Τον απομόνωσαν και του πέταξαν νεράντζια

Είναι ενδεικτικό, ότι την Παρασκευή, λίγες ώρες πριν δώσει τέλος στη ζωή του, δέχθηκε επίθεση από συμμαθητές του. Ομάδα νεαρών από το σχολείο του τον απομόνωσαν σε μία γωνία, τον έβριζαν, τον απειλούσαν και του πετούσαν νεράντζια, επίθεση που συνεχίστηκε μέχρι και έξω από το σπίτι του, όπως αναφέρουν συμμαθητές του. Σύμφωνα με μάρτυρα που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό: «το παιδί ήταν πολύ ήσυχο, δεν δημιουργούσε ποτέ πρόβλημα. Έκανε τις βόλτες του, είχε τις παρέες του, μίλαγε ευγενικά σε όλους. Πολλά παιδιά από εδώ πέρα, από το σχολείο τον πείραζαν, τον έβριζαν, έλεγαν κακά πράγματα. Τον απειλούσαν… Ακούγονται πάρα πολλά γενικά για το παιδί, ότι τον πείραζαν, ότι είχε προβλήματα και τέτοια πράγματα. Και αυτό τον έφερε σε αυτό το σημείο…».

«Πάμε σε εποχές Γιακουμάκη, υπάρχουν ενδείξεις bullying»

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του διεθνούς ινστιτούτου κυβερνοασφάλειας CSI Μανώλης Σφακιανάκης, μιλώντας στο Live News, έκανε λόγο «εποχές Γιακουμάκη», καθώς όπως τόνισε υπάρχουν σημαντικά στοιχεία που δείχνουν ότι υπήρξε bullying: «Τα ψηφιακά μέσα θα μιλήσουν αλλά τα παιδιά θα πρέπει να καταθέσουν, να δώσουν πρόσωπα και πράγματα παράλληλα με τις ψηφιακές ενέργειες. Όσα παιδιά έχουν μιλήσει, να πάνε να καταθέσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δυστυχώς η εικόνα αρχίζει σιγά-σιγά και φαίνεται… Πάμε σε εποχές Γιακουμάκη. Εύχομαι να βγω ψεύτης, αλλά όλα δείχνουν ότι το παιδί έπεσε θύμα bullying. Δεν φαίνεται να υπήρχαν άλλα πιο έντονα προβλήματα από αυτό. Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και οι ηλεκτρονικές συσκευές εξετάζονται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και θα ''μιλήσουν'', αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share