Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022

Φρίκη στην Αλεξανδρούπολη με την πολτοποίηση του άστεγου: «Είδα ένα πόδι να κρέμεται έξω από τον κάδο»

Σοκαριστικές μαρτυρίες

16 Μαΐου 2022 16:15
Φρίκη στην Αλεξανδρούπολη με την πολτοποίηση του άστεγου: «Είδα ένα πόδι να κρέμεται έξω από τον κάδο»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κλιμάκιο του πυροσβεστικού σώματος έβγαλε πολτοποιημένο μέσα από τον ρομποτικό κάδο διαχείρισης απορριμάτων που έχει στηθεί σε κεντρικό σημείο της Αλεξανδρούπολης, το σώμα του άτυχου άστεγου.

Σύμφωνα με τις περιγραφές ο άστεγος είχε μπει ολόκληρος μέσα στον κάδο, ενώ έγινε αντιληπτός από δημότη που όταν πλησίασε είδε ένα πόδι να κρέμεται. Όπως εξηγεί στο protothema.gr ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης ο άτυχος άνδρας δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί.

«Δεν έχει γίνει σε επίσημο πλαίσιο ταυτοποίηση του ανθρώπου. Βγήκε πολτοποιημένος και πρέπει να ακολουθηθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία. Όπως έμαθα μπήκε ολόκληρος μέσα στον κάδο, προφανώς ήταν άστεγος. Αυτός ο κάδος λειτουργεί με φωτοκύτταρο. Μόλις απομακρύνεται εκείνος που πετάει τα σκουπίδια τότε πέφτει το στόμιο. Εκείνος μπήκε μέσα στον κάδο κι γι αυτό κατέβηκε το στόμιο. Η πρώτη εικόνα που αντίκρισε εκείνος που ειδοποίησε ΕΚΑΒ και πυροσβεστική ήταν ένα πόδι να κρέμεται», αναφέρει χαρακτηριστικά.

άστεγος αλεξανδρούπολη

Όπως αναφέρεται στα στοιχεία λειτουργίας του συγκεκριμένου κάδου, τα οποία υπάρχουν στο site της εταιρίας στο διαδίκτυο κατά την είσοδο των απορριμάτων στον κάδο η αρχική τους μάζα συμπιέζεται κατά 80%

Αυτόματη συμπίεση των απορριμμάτων τουλάχιστον κατά 80% της αρχικής τους μάζας, με αποτέλεσμα την αποθήκευση μεγαλύτερου όγκου απορριμμάτων έναντι των κοινών μηχανικών κάδων απορριμμάτων.
Αυτόματο άνοιγμα της θύρας ρίψης των απορριμμάτων μέσω ανιχνευτών προσέγγισης (αισθητήρες), έτσι ωστε ο πολίτης να μην έρχεται σε επαφή με τον κάδο για το άνοιγμα της θύρας (υπάρξει επιπλέον ενδεικτικός φωτισμός του χώρου μπροστά από τη θυρίδα ρίψης των απορριμμάτων).

Αυτόματη κένωση του ρομποτικού κάδου και αποκομιδή των απορριμμάτων μέσω εξωτερικού ηλεκτρονικού πίνακα με τα ήδη υπάρχοντα οχήματα αποκομιδής των Δήμων, με τρόπο γρήγορο και αθόρυβο”.

Όλα συνέβησαν περίπου στις 12 το μεσημέρι, όταν ο άνδρας ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν άστεγος, πλησίασε τον ρομποτικό κάδο πολτοποίησης απορριμμάτων, που βρίσκεται μπροστά από το Ιστορικό Μουσείο της πόλης με σκοπό να ψάξει τα σκουπίδια. 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share