Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θρήνος για τον χαμό της 42χρονης Αγγελικής Δεληχά

Έδωσε μάχη για τέσσερα χρόνια με την επάρατη νόσο

16 Μαΐου 2022 13:03
Θρήνος για τον χαμό της 42χρονης Αγγελικής Δεληχά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η είδηση του θανάτου της 42χρονης μηχανικού Αγγελικής Δεληχά συγκλονίζει από νωρίς το πρωί της Κυριακής τα Τρίκαλα. Η 42χρονη λύγισε έπειτα από 4ετή, άνιση, μάχη με την επάρατο. Η κατάστασή της είχε παρουσιάσει σοβαρή επιδείνωση τον τελευταίο μήνα και χρειάστηκε να εισαχθεί στο Νοσοκομείο.

Επρόκειτο για μια νέα και δυναμική γυναίκα, ταγμένη στην επιστήμη της και στην οικογένειά της. Ήταν παντρεμένη με τον Θέμη Γαζέτα και μητέρα τριών ανήλικων παιδιών.

Δείτε επίσης: Ανείπωτη θλίψη: Πέθανε σε ηλικία 35 ετών ο Κωνσταντίνος Μαρκοπουλιώτης

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑ Ν.Ε. ΤΕΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Με τη δυσάρεστη είδηση της απώλειας της Αγγελικής Δεληχά, Πολιτικού Μηχανικού, εκλεκτής συναδέλφου και μέλους του ΤΕΕ, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΤΕΕ Τρικάλων αποφάσισε:

Να εκδοθεί το παρόν συλλυπητήριο ψήφισμα,
Να συμμετάσχει σύσσωμη στην κηδεία της,
Να αποσταλεί η παρούσα ανακοίνωση στα μέσα ενημέρωσης, εκφράζοντας τα βαθύτερα αισθήματα του κλάδου των μηχανικών για την απώλεια της αγαπητής συναδέλφου στο στενό οικογενειακό και φιλικό της περιβάλλον.
Για τη Ν.Ε. Τ.Ε.Ε. Τρικάλων

Ο πρόεδρος

Μπαταβάνης Απόστολος

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Πίκουλας

ιωαννησ-πικουλασ

Ο θάνατος του Καθηγητή Αρχαίας Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννη Α. Πίκουλα, έβαλε πρόωρο τέλος σε μια σημαντική θεωρητική συνεισφορά στον ευρύτερο χώρο της ελληνικής αρχαιογνωσίας.

Μάχιμος εκπαιδευτικός πρώτα στα φροντιστήρια και μετά στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση για αρκετά χρόνια, πριν περάσει στο χώρο της έρευνας, πρώτα στο Κέντρο Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητας και μετά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο Πίκουλας είχε μια καθοριστική συνεισφορά στην επιστημονική μελέτη της ελληνικής Αρχαιότητας.

Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Επιγραφικής Εταιρείας και του πρωτοπόρου διεθνούς αρχαιογνωστικού περιοδικού Hόρος, ο Πίκουλας θα ασχοληθεί ιδιαίτερα με το αντικείμενο της ιστορικής τοπογραφίας, συμβάλλοντας όσο λίγοι στη γνώση που έχουμε σήμερα για το οδικό δίκτυο, τους οικισμούς και την τοπογραφία της αρχαιότητας και πραγματοποιώντας εκτεταμένες έρευνες πεδίου για τον εντοπισμό των ιχνών του οδικού δικτύου της Αρχαιότητας.

Παράλληλα, θα ασχοληθεί ιδιαίτερα με την Επιγραφική (άλλωστε μαθήτευσε στο πλευρό του σπουδαίου και πρόωρα χαμένου Στέφανου Α. Κουμανούδη, ιδρυτή της Ελληνικής Επιγραφικής Εταιρείας), αλλά και την Αρχαία Οικονομία της διατροφής με ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή και τις διαδρομές του λαδιού και του κρασιού. Εκτός από την ερευνητική του συνεισφορά, ο Πίκουλας υπήρξε και σπουδαίος δάσκαλος, εντός και εκτός των πανεπιστημιακών αιθουσών, μοιραζόμενος γενναιόδωρα τη βαθιά γνώση που είχε.

Βιογραφικό

Γέννημα και θρέμμα της Aθήνας (1956) με ισχυρές πελοποννησιακές και προσφυγικές καταβολές. Aπόφοιτος του A΄ Προτύπου Γυμνασίου Aρρένων Aθηνών (1974). Πτυχιούχος του Iστορικού – Aρχαιολογικού Tμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Kαποδιστριακού Πανεπιστημίου Aθηνών [1978]. Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Tμήματος Iστορίας και Aρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Iωαννίνων [1988].

Mάχιμος εκπαιδευτικός σε «Aκαδημαϊκά φροντιστήρια» τα έτη 1976-1984 και Φιλόλογος [ΠE2] στη B/θμια Eκπαίδευση το διάστημα 1986-1996. Eρευνητής στο Kέντρο Eλληνικής και Pωμαϊκής Aρχαιότητας [KEPA] του Eθνικού Iδρύματος Eρευνών [EIE] τα έτη 1996-2001. Διδάσκει στο IAKA του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το 1998· Aν. Καθηγ. από το 2001. Καθηγητής από το 2012. Eκδότης του διεθνούς αρχαιογνωστικού περιοδικού Hόρος, 1983κε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share