Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός Κλέαρχου Μαρουσάκη: «Έρχεται η «ψυχρή λίμνη» με βροχές» - Οι περιοχές που θα επηρεαστούν (Video)

Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας - Πότε επιστρέφει το καλοκαίρι

16 Μαΐου 2022 11:19
Συναγερμός Κλέαρχου Μαρουσάκη: «Έρχεται η «ψυχρή λίμνη» με βροχές» - Οι περιοχές που θα επηρεαστούν (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με ζέστη θα κυλήσει η ημέρα σήμερα με άνοδο της θερμοκρασίας έως και τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου δεν θα λείψουν ωστόσο και οι βροχές λόγω της θερμικής αστάθειας, στο εσωτερικό της χώρας. Τα φαινόμενα μπορούν να δώσουν ακόμα και χαλαζοπτώσεις. Ενώ, κάτι «περίεργο» μέσα στο επόμενο 2μηνο «βλέπουν» τα μερομήνια.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, «μεσα στην εβδομάδα έρχεται ένα βαρομετρικό χαμηλό από τα βορειανατολικά της Ευρώπης το οποίο θα επηρεάσει και τη χώρα μας με αποτέλεσμα να έχουμε ργαδάια πτώση της θερμοκρασίας, μπόρες και τοπικές καταιγίδες αλλά και ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο».

Στην Αττική, «η μέρα ξεκινάει με πολύ καλό καιρό αλλά προς το απόγευμα θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες οι οπόιες θα είναι πιο έντονες στα βορειανατολικά του νομού τα οποία τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσετι ους 29 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης», είπε ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ.

Ιδιο σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη με την μέρα να ξεκινάει με ηλιοφάνεια και από το απόγευμα αναμένονται καταιγίδες. Ο υδράργυρος θα προσεγγίσει ακόμα και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, η θερμική αστάθεια θα κάνει αισθητή την παρουσία της με βροχές και καταιγίδες, ενώ αναμένεται και πτώση του υδραργύρου.

«Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή έρχεται η «ψυχρή λίμνη», από τη βορειανατολική Ευρώπη, θα πέσει η θερμοκρασία περίπου 8 με 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα ενισχυθούν και οι βοριάδες.

Από το Σάββατο όμως έρχεται βελτίωση και τα φαινόμενα υποχωρούν», κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share