Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στην Πιερία: Απατεώνες απέσπασαν 70.000 ευρώ από μία ηλικιωμένη

Τι συνέβη;

15 Μαΐου 2022 16:08
Συναγερμός στην Πιερία: Απατεώνες απέσπασαν 70.000 ευρώ από μία ηλικιωμένη
Πηγή εικόνας: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Περίπτωση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας, που έγινε τον προηγούμενο μήνα στην Πιερία, εξιχνίασαν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ύστερα από μεθοδική έρευνα.

Παράλληλα, διαβάστε για το τροχαίο δυστύχημα στην Ηλεία με έναν 86χρονο πεζό να αφήνει στο δρόμο την τελευταία του πνοή.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 19χρονου άνδρα και μίας 20χρονης γυναίκας, υπηκόων Αλβανίας, για το αδίκημα της απάτης.

Το απόγευμα της 19ης Απριλίου 2022, άγνωστος τηλεφώνησε στην 84χρονη σε σταθερό τηλέφωνο, προσποιούμενος τον αστυνομικό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της έχει προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα. Μάλιστα, στο τηλέφωνο εμφανίστηκε και γυναίκα συνεργός του, η οποία υποδύονταν δήθεν την κόρη της ηλικιωμένης, προκειμένου να γίνουν περισσότερο πειστικοί. Στη συνέχεια ζήτησε χρήματα από την ηλικιωμένη, ώστε η κόρη της να αποφύγει δήθεν τις νομικές συνέπειες, με αποτέλεσμα να παραλάβουν από το σπίτι της ηλικιωμένης το χρηματικό ποσό των 70.000 ευρώ.

Συναγερμός στην Πιερία: Απατεώνες απέσπασαν 70.000 ευρώ από μία ηλικιωμένη

Στο πλαίσιο των ερευνών, προέκυψε ότι οι φερόμενοι ως δράστες πήγαν στο σπίτι της ηλικιωμένης με όχημα ιδιοκτησίας του άνδρα και παρέλαβαν τα χρήματα, όπου κράτησαν ένα μέρος αυτών και τα υπόλοιπα παρέδωσαν σε άγνωστο συνεργό τους. Επίσης διαπιστώθηκε ότι μέρος των χρημάτων που απέσπασαν χρησιμοποίησαν για την αγορά οχήματος, το οποίο εντοπίστηκε και κατασχέθηκε.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι τους βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και μία τραπεζική κάρτα, τα οποία κατασχέθηκαν, όπως και το όχημα που χρησιμοποίησαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, αλλά και για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών τους.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share