Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (15/5)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας

15 Μαΐου 2022 07:35
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (15/5)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα, Κυριακή 15/5! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή του Open "Τώρα ό,τι συμβαίνει". Την ίδια στιγμή, η Eurovision ολοκληρώθηκε στην Ιταλία γεμάτη συγκινήσεις.

Καιρός σήμερα 15/5: Τροπικού κλίματος... συνέχεια με υψηλές θερμοκρασίες και βροχές - Τι λένε Αρναούτογλου και Καλλιάνος για την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Καιρός σήμερα: Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε... Αμαζόνιο το Σαββατοκύριακο, με τον καιρό να χαρακτηρίζεται από ζέστη μεν, αλλά και έντονα φαινόμενα κατά τόπους, κάτι που θα ισχύσει και σήμερα (15/5).

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για την Κυριακή στη Θράκη λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, έχοντας προειδοποιήσει για αυτή τη μεταβολή. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στα νησιά του Ιονίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στο Αιγαίο κατά τόπους 5 και στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 12 έως 27 με 29 και κατά τόπους 30 βαθμούς Κελσίου και στις νησιωτικές περιοχές από 15 έως 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα δυτικά και βόρεια, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Πώς θα εξελιχθεί για τον Αρναούτογλου η κακοκαιρία

Από τα 30άρια και την αστάθεια των επόμενων ημερών, στην κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και την κακοκαιρία της επόμενης εβδομάδας.

Ο Σάκης Αρναούτογλου δίνει όλες τις λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού έως την Τρίτη και δίνει την τάση για τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με την πρόγνωσή του, η πτώση της θερμοκρασίας θα αγγίξει και τους 10 βαθμούς σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα.

Πού θα βρέξει σύμφωνα με τον Καλλιάνο

Μπόρες και τοπικές καταιγίδες αναμένονται στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ιδιαίτερα τις θερμές ώρες, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Από την κεντρική και βόρεια Πελοπόννησο, σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές βροχές κυρίως όταν η θερμοκρασία θα είναι ανεβασμένη.

Στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα δεν θα σημειωθούν βροχές.

Θερμοκρασιακά, στους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά, στους 29 με 31 στα βόρεια ηπειρωτικά, στους 29 βαθμούς στα ανατολικά, και στους 26 με 28 στα νησιωτικά τμήματα.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις πυκνές κατά διαστήματα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 3 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις παροδικά πυκνότερες, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν έως 3 μποφόρ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share