Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οριστικό! Τότε θα πετάξουμε τις μάσκες - Ανακοινώθηκε η απόφαση (video)

Τι δήλωσε η Μίνα Γκάγκα

14 Μαΐου 2022 16:36
Οριστικό! Τότε θα πετάξουμε τις μάσκες - Ανακοινώθηκε η απόφαση (video)
(ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ / EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η σύσταση εξακολουθεί να είναι ισχυρή να φοράμε τη μάσκα όπου υπάρχει συγχρωτισμός ή όταν τα άτομα έχουν προβλήματα υγείας, τόνισε η υφυπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Με την ευκαιρία, δείτε τα κρούσματα που ανακοινωσε ο ΕΟΔΥ για σήμερα (14/5)

Ειδικότερα σε ερώτηση για το αν θα βγουν οι μάσκες από τη ζωή μας ή αν θα γίνουν βασικό συστατικό της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας απάντησε: «προσωπικά ελπίζω ότι θα βγουν. Έχουμε τώρα την εμπερία, ξέρουμε πώς ήταν αυτά τα δυο χρόνια. Εάν υπάρχουν θέματα νομίζω θα είμαστε πολύ πιο ώριμοι να το ξαναβάλουμε, αλλά πραγματικά ελπίζω ότι θα πάψουμε να ζούμε με μάσκες, τουλάχιστον έτσι όπως ζήσαμε αυτά τα χρόνια και θα μπούμε σε μια κανονικότητα που μας χρειάζεται».

Η μάσκα θα μείνει εκεί που υπάρχει πραγματικά ανάγκη

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή της για τις μάσκες εκτίμησε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι «νομίζω ότι θα μείνει εκεί που υπάρχει πραγματικά θέμα, δηλαδή στα μέσα μαζικής μεταφοράς πιθανότατα θα μείνει, στα νοσοκομεία σίγουρα θα μείνει, στις μονάδες με ευάλωτους ανθρώπους θα μείνει».

«Αλλά αυτό που βλέπουμε είναι ότι άνθρωποι εμβολιασμένοι, νέοι άνθρωποι που δεν έχουν προβλήματα δεν έχουν νόσο. Ακόμα και τα θετικά που βρίσκουμε είναι σε τυχαίο έλεγχο. Αυτός είναι ο λόγος που προχωράει, αν προχωρήσει η επιτροπή, και βγάλει τις μάσκες. Και σάς λέω είναι μια οδηγία που έχει ακολουθηθεί στις υπόλοιπες χώρες και πάλι νομίζω ότι η σύσταση είναι ισχυρή αν υπάρχουν ευάλωτοι άνθρωποι, είναι καλό να φοράνε οι ίδιοι τη μάσκα» πρόσθεσε η κ. Γκάγκα.

Δύσκολο να κάνεις προβλέψεις για το μέλλον

«Είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις για το μέλλον. Θεωρώ ότι με το ποσοστό ανοσοποίησης που έχουμε τα πράγματα θα είναι καλά, αλλά σάς λέω και πάλι είμαστε εδώ. Ξέρουμε τα πράγματα, ξέρουμε τι είναι επικίνδυνο για τον καθέναν μας, τι μπορούμε να κάνουμε οπότε αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι από πλευράς υπουργείου θα είμαστε εδώ για να δίνουμε οδηγίες με τη βοήθεια της Επιτροπής και με κατανοητό τρόπο για να ξέρουμε όλοι τι κάνουμε και γιατί το κάνουμε».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share