Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Είναι παράξενο...» - Θρίλερ με τους απανωτούς αιφνίδιους θανάτους παιδιών στην χώρα

Αγωνία με τις νέες αποκαλύψεις

14 Μαΐου 2022 08:39
«Είναι παράξενο...» - Θρίλερ με τους απανωτούς αιφνίδιους θανάτους παιδιών στην χώρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανησυχία έχει προκαλέσει στην χώρα μας το γεγονός των πολλαπλών αιφνιδίων θανάτων παιδιών, με τελευταίους αυτούς ενός 7χρονου αγοριού κι ενός 3χρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη.

Για το θέμα αυτό, αλλά και την πανδημία μίλησε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

«Το ότι τα κρούσματα και οι θάνατοι έχουν μειωθεί είναι πολύ ευχάριστο για τη χώρα μας και ελπίζω να διατηρηθεί. Σε διεθνές επίπεδο τα πράγματα δεν είναι παρόμοια, στην Αμερική έχει αρχίσει σημαντική αύξηση και δεν έχουν και τη δυνατότητα να καλύπτουν τα φάρμακα των ασθενών. Τα μονοκλωνικά δεν αποδίδουν, υπάρχουν καινούργιες υποπαραλλαγές, αυξάνονται τα κρούσματα και αυξάνεται και η συγκέντρωση του ιού στα λύματα. Το CDC έχει βγάλει οδηγία να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν μάσκες σε όλα τα ΜΜΜ οι πολίτες, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση κρίνει ότι δε χρειάζονται οι μάσκες» σημείωσε η κ. Λινού αναφορικά με την πορεία της πανδημίας.

«Υπάρχει μια ανησυχία και θα παρότρυνα τους ανθρώπους να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις μάσκες, παρά το ότι δεν είναι υποχρεωτικές» τόνισε.

Τι σημαίνουν οι θάνατοι αυτοί τελικά;

Αναφερόμενη στους αιφνίδιους θανάτους σε παιδιά στη χώρα μας, η κ. Λινού είπε ότι: «Είναι παράξενο αυτό που συμβαίνει. Εκείνο που μας ανησυχεί είναι ότι στη μεν πολύ βρεφική ηλικία ο αιφνίδιος θάνατος ήταν γνωστό φαινόμενο, στην εφηβική ηλικία ειδικά σε παιδιά που αθλούνται, το ίδιο».

Όπως λέει «αιφνίδιος θάνατος μετά από πυρετικό επεισόδιο είναι εξαιρετικά σπάνιος. Ίσως σε μια άλλη περίοδο τρεις αιφνίδιοι θάνατοι σε παιδιά να μη μας τρομοκρατούσαν. Τώρα με τον κορωνοϊό και την ηπατίτιδα όλο αυτό είναι ανησυχητικό αλλά κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά γίνεται και αν είναι στο πλαίσιο του αναμενόμενου ή όχι».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share