Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (14/5)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας

14 Μαΐου 2022 07:24
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (14/5)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα, Σάββατο 14/5! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή του Open "Τώρα ό,τι συμβαίνει". Την ίδια στιγμή, η ανατροπή είναι δυστυχώς γεγονός στην υπόθεση του βιασμού στη Θεσσαλονίκη.

Καιρός σήμερα 14/5: Σαββατοκύριακο... τροπικό με 30άρια και βροχές - Προειδοποίηση από Αρναούτογλου, Καλλιάνο και Μαρουσάκη

Καιρός σήμερα: Ένα Σαββατοκύριακο με... τροπικό κλίμα έρχεται στην χώρα μας, ξεκινώντας από σήμερα (14/5), αφού η θερμοκρασία μπορεί να ανεβαίνει, αλλά παράλληλα θα υπάρξουν βροχές και έντονα φαινόμενα, με τη μεταβολή αυτή να γίνεται αισθητή.

Το Σάββατο στη δυτική και κεντρική Μακεδονία καθώς και την Ήπειρο προβλέπεται άστατος καιρός με νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες και τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, ενώ βελτίωση αναμένεται από το βράδυ.

Στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αυξηθούν και στην Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τη δυτική και την κεντρική Στερεά καθώς και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και της Κρήτης θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 26 με 28 και κατά τόπους στη Θράκη, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 29 βαθμούς, ενώ στις νησιωτικές περιοχές θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν μικρής διάρκειας βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νοτίων διευθύνσεων έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στην αρχή της ημέρας και εκ νέου το απόγευμα οπότε θα εκδηλωθούν και τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά, ενώ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα νότια και τις μεσημβρινές ώρες στα κεντρικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Πώς θα εξελιχθεί για τον Αρναούτογλου η κακοκαιρία

Από τα 30άρια και την αστάθεια των επόμενων ημερών, στην κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και την κακοκαιρία της επόμενης εβδομάδας.

Ο Σάκης Αρναούτογλου δίνει όλες τις λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού έως την Τρίτη και δίνει την τάση για τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με την πρόγνωσή του, η πτώση της θερμοκρασίας θα αγγίξει και τους 10 βαθμούς σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα.

Πού βλέπουν βροχές Μαρουσάκης και Καλλιάνος

Από τα νότια έως και τα βόρεια της Πελοποννήσου, στα κεντροδυτικά της Στερεάς, τη βόρεια Θεσσαλία και την κεντρική και δυτική Μακεδονία στα ημιορεινά και ορεινά αναμένονται βροχές και μπόρες τις μεσημεριανές ώρες, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι καλός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Στους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα, στους 24 με 27 στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς, νοτιάδες έως 3 με 4 μποφόρ.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες, με μπόρες στις γύρω ορεινές περιοχές.

Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου, νοτιάδες έως και 4 μποφόρ στον Θερμαΐκό.

«Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα ανέβει περαιτέρω ωστόσο τις απογευματινές ώρες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας θα σημειώνονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Κάτι το οποίο θα κρατήσει μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Και παρότι τα φαινόμενα αυτά θα είναι μικρής διάρκειας, πιθανόν θα δίνουν και χαλαζοπτώσεις σε κάποιες περιοχές», κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share