Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νέα "βόμβα" για τον θάνατο της Τζωρτζίνας - Τι μπορεί να δείξει η εκταφή (video)

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το θρίλερ της Πάτρας

13 Μαΐου 2022 18:20
Νέα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο φως της δημοσιότητας βγήκε το πόρισμα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, με τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη να αποδίδει την αιτία θανάτου σε θανατηφόρο δηλητηρίαση από φαρμακευτική ουσία, την κεταμίνη.

Στο πόρισμά του ο κ. Μπουζιάνης αναφέρει χαρακτηριστικά πως «σε περίπτωση εκταφής θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνου».

Το πόρισμα αναφέρει πως η συγκέντρωσης της κεταμίνης ήταν ίση με 6,5 mg/Ml, με τον ιατροδικαστή Παντελή Αλεξάνδρου να επιβεβαιώνει στο Live News πως πρόκειται για μία μεγάλη ποσότητα.

«Οι βλάβες στο ήπαρ ιστολογικά εμφανίζονται στη ζώνη 1 του ήπατος. Εκεί βρίσκονται τα ηπατοκύτταρα, που δέχονται άμεσα τη μέγιστη επίδραση από τοξική ουσία, δηλητήριο ή φάρμακο, άρα η βλάβη αυτή στο ήπαρ έχει να κάνει με την κεταμίνη», δήλωσε ο κ. Αλεξάνδρου.

Όπως τόνισε ο ίδιος στο MEGA, μία εκταφή της Τζωρτζίνας θα μπορούσε να δείξει εάν υπήρχε χρόνια δηλητηρίαση.

Ο κ. Αλεξάνδρου τόνισε πως η κεταμίνη μεταβολίζεται γρήγορα και εκτιμά πως η χορήγησή της στην 9χρονη έγινε με μία ενδοφλέβια δόση: «

«Ο μεταβολισμός του συγκεκριμένου φαρμάκου είναι ταχύτατος. Είναι μία ενδοφλέβια χορήγηση άπαξ. Σε μισή με μία ώρα έχει μεταβολιστεί, βρίσκουμε τους μεταβολίτες στα ούρα. Το επίπεδο 6,5 mg/Ml σε άλλο φάρμακο θα μπορούσε να είναι μία ποσότητα πολύ μεγαλύτερη σε χορήγηση, γιατί αν έχουν παρέλθει πέντε ώρες είναι σαφές ότι τα επίπεδα στο αίμα θα είναι χαμηλότερα», δήλωσε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share