Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Αντώνης Σύκαρης: Απεγκλωβίστηκε μετά από ένα μήνα η σορός του ορειβάτη

Η σορός παρέμενε άταφη

13 Μαΐου 2022 00:18
Αντώνης Σύκαρης: Απεγκλωβίστηκε μετά από ένα μήνα η σορός του ορειβάτη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από τις 12 Απριλίου που ο Αντώνης Σύκαρης έχασε τη ζωή του ενώ κατέβαινε το βουνό Νταουλαγκίρι στα Ιμαλάια, η σορός του παρέμενε εκεί, καθώς καμία αποστολή από όσες είχαν γίνει για να την πάρουν και να την μεταφέρουν στην Ελλάδα, δεν ήταν επιτυχημένη.

Μέχρι σήμερα, που η τελευταία ορειβατική αποστολή από Sherpas που ξεκίνησε στις 9 Μαΐου, κατάφερε να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια το σώμα του Αντώνη Σύκαρη μέχρι το Base Camp του Νταουλαγκίρι.

Τα επόμενα βήματα

Επόμενο βήμα είναι η αερομεταφορά της σορού στο Νεπάλ και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού της σορού που αναμένεται να διαρκέσουν 2 έως 3 εβδομάδες, αναφέρει η οικογένειά του.

Μετά απο έναν ολόκληρο μήνα προσπάθειας και ματαίωσης, η τελευταία ορειβατική αποστολή από Sherpas που ξεκίνησε απο το...

Posted by Antonis Sykaris - Greek Alpinist on Thursday, May 12, 2022

Εκδήλωση στη μνήμη του στην Πάρνηθα με την αγαπημένη του μουσική

Ακόμα κι αν η σορός του Αντώνη Συκάρη γύριζε στην Αθήνα οι δικοί του δεν είχαν αποφασίσει τον τρόπο αποχαιρετισμού. Το μόνο βέβαιο είναι σύμφωνα με τον γιο του ότι θα πραγματοποιήσουν μια εκδήλωση στη μνήμη του στην Πάρνηθα . «Έχουμε σκεφτεί να κάνουμε ένα event στην Πάρνηθα, η οποία δεν θα είναι κλασσικό μνημόσυνο, αλλά θα ακουστούν οι αγαπημένες του μουσικές από την Εnya τους Secret Garden και τον Καζούλη που μας έβαζε κι ακούγαμε μικροί» λέει ο γιός του.

Η ανακοίνωση της οικογένειας του Αντώνη Συκάρη

Με ανακοίνωσή της η οικογένεια ενημέρωσε την περασμένη Τετάρτη τους φίλους του ορειβάτη για την προσπάθεια ανάσυρσης: «Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν μετά τη 12η Απριλίου στο Dhaulagiri, ματαίωσαν τις προσπάθειες περισυλλογής του σώματος του Αντώνη από το βουνό. Ένα άνοιγμα του καιρού, μας δίνει την ελπίδα ότι τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να γίνει πλέον εφικτή η μεταφορά του σώματος του σε ένα σημείο του βουνού που θα επιτρέπει την προσέγγιση από ελικόπτερο, προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία επαναπατρισμού. Αποστολή 5 ορειβατών – sherpas με στόχο την προσέγγιση του σημείου όπου μέχρι σήμερα βρίσκεται το σώμα του, ξεκίνησε προχθές Δευτέρα 2 Μαΐου από το base camp του Dhaulagiri και βρίσκεται μέχρι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη», σημειώνεται στην ανακοίνωση , ωστόσο μέχρι τώρα η προσπάθειες παραμένουν άκαρπες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share