Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σεισμός στη Χίο - Δείτε πόσα ρίχτερ

Ταρακουνήθηκε το νησί

12 Μαΐου 2022 23:50
Σεισμός στη Χίο - Δείτε πόσα ρίχτερ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεισμός μεγέθους 3,5 Ρίχτερ καταγράφηκε λίγο μετά τις 23:00 την Πέμπτη (12/5) σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Χίου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, η δόνηση σημειώθηκε στις 23:01, 13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Πυργίου και σε εστιακό βάθος 15,3 χιλιομέτρων.

Δείτε επίσης: Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην Κρήτη

σεισμός χίος

Ένα λεπτό αργότερα σημειώθηκε κι άλλος ένας σεισμός στην ίδια περιοχή. Το μέγεθος της δόνησης ήταν 3,1 της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Πυργίου και με εστιακό βάθος 18 χιλιόμετρα.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Ισχυρός σεισμός στην Αλόννησο - Πιθανότητα μέχρι και για δόνηση στα 6 Ρίχτερ

Ισχυρός σεισμός «χτύπησε» την Αλόννησο τα ξημερώματα της Κυριακής (1/5), με τον Εγκέλαδο αυτή την φορά να επισκέπτεται το νησί του Αιγαίου, μετά και την Κρήτη.

Η δόνηση, συγκεκριμένα, σημειώθηκε στις 4:33 στα ανοικτά του νησιού και ήταν στα 4.3 Ρίχτερ, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 47 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της πόλης του Πατητηριού, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 17 χιλιόμετρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share