Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δίκη Λιγνάδη: Έντονες αντιδράσεις με την αναφορά του Κούγια στον Μάνο Χατζηδάκι για παιδιά

Η ερώτηση που έφερε σάλο

12 Μαΐου 2022 23:25
Δίκη Λιγνάδη: Έντονες αντιδράσεις με την αναφορά του Κούγια στον Μάνο Χατζηδάκι για παιδιά
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Έκρυψε ποτέ ο μεγαλύτερος Έλληνας συνθέτης Μάνος Χατζιδάκις ότι η παρέα του ήταν παιδιά 15, 16, 17, 18 χρόνων;». Με αυτή την ερώτηση ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που έκαναν λόγο για σπίλωση της προσωπικότητας του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, απάντησε στον δικηγόρο μέσω Facebook.

Δείτε επίσης: Δίκη Λιγνάδη: Ένταση στο δικαστήριο μεταξύ Κούγια και πολιτικής αγωγής – «Είναι ντροπή, έστησες μια σκευωρία»

δίκη λιγνάδη
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το σχετικό απόσπασμα της δίκης:

Κούγιας: Γνωρίζετε ότι απολύθηκε από τον Ίασμο; Έχετε κανένα στοιχείο; Ο κατηγορούμενος δεν έχει απολυθεί ποτέ και πουθενά. Είναι ασυνήθιστες οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις στο κόσμο του θεάτρου και της τέχνης;

ΧΚ: Όχι, είναι σύνηθες, υπάρχει πολύ στο χώρο του θεάτρου.

Κούγιας: Όταν πήγε στην ανακρίτρια είπε ότι τον έχουν ερωτευτεί οι πιο ωραίοι άντρες και γυναίκες. Το έκρυψε ποτέ αυτό;

ΧΚ: Δεν κάναμε τέτοιες συζητήσεις.

Κούγιας: Έκρυψε ποτέ ο μεγαλύτερος Έλληνας συνθέτης Μάνος Χατζιδάκις ότι η παρέα του ήταν παιδιά 15-16-17-18 χρονών;

ΧΚ: Όχι, όχι.

Κούγιας: Από ποια χρονολογία έγινε φημισμένος πρωταγωνιστής;

ΧΚ: 2003 και πιο πριν

Κούγιας: Ακούγοντας τη φήμη που τον ακολουθούσε χρόνια, ακούσατε ποτέ ότι είναι βιαστής;

ΧΚ: Ίσα ίσα έχω ακούσει το αντίθετο, ακόμα άνθρωποι του θεάτρου λένε ότι δεν υπάρχει περίπτωση, άλλο τι βγαίνει στα Μέσα, από τους ανθρώπους που συζητάω κανείς δεν το πιστεύει.

Κούγιας: Από την εκπομπή της κας Μελέτη και έπειτα υπήρχε ανοιχτή πρόσκληση να βγουν άτομα να καταγγείλουν με δωρεάν υπεράσπιση.

Βλάχος: Αν δεν είστε βέβαιος να ανακαλέσετε.

Κούγιας: Τη δήλωση του Στέλιου Γκαρίτη την έχετε ακούσει;

Βλ: Όχι, δεν την έχω υπ’ όψιν μου.

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών αντέδρασε έντονα στην αναφορά του ονόματος του Μάνου Χατζιδάκι για να προσπαθήσει να επιφέρει εύνοια για τον πελάτη του, ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

Όχι κύριε Κούγια! Οι απρέπειες σας και οι αήθεις συνειρμοί σας για έναν σπουδαίο άνθρωπο που δοξασε και δοξάζει ακόμα ,ενώ δεν ζει , διεθνώς την Ελλάδα μας δεν θα περάσουν απαρατήρητα! Είναι προσβολή νεκρού αυτά που είπατε μέσα στο δικαστήριο! Ναι ο αιώνιος εφηβος Μάνος, έκανε παρέα και με νεώτερους γιατί αντλούσε έμπνευση από αυτούς και τους φερόταν σαν πατέρας προς παιδί! Ειμασταν τόσοι άνθρωποι κοντά του και ξέρουμε! Σαν σμάρι μαζευόμασταν και τον ακούγαμε γιατί θαυμάζαμε τον λόγο , το έργο του και την μουσική του! Ως εδώ λοιπόν! Δεν θα επιτρέψουμε άλλη λάσπη στην ζωή μας! Όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να δουλέψουμε πλάι του νοιώθουμε βαθεια προσβολή! Ανακαλεστε! Είναι θλιβερό αυτό που κάνετε! ( η φώτο από τις πρόβες της ιστορικης ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ το 81).

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share