Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Χαμός στον Βόλο: Πολίτες λάμβαναν απειλητικά μηνύματα από τον... δήμαρχο, Αχιλλέα Μπέο - Η ηλεκτρονική απάτη που αποκαλύφθηκε

Δεν πρέπει να δίνουν καμία απολύτως σημασία στα μηνύματα

12 Μαΐου 2022 18:15
Χαμός στον Βόλο: Πολίτες λάμβαναν απειλητικά μηνύματα από τον... δήμαρχο, Αχιλλέα Μπέο - Η ηλεκτρονική απάτη που αποκαλύφθηκε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σάλος προκλήθηκε στον Βόλο, καθώς πολίτες λάμβαναν απειλητικά μηνύματα από αγνώστους που παρίσταναν τον... δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο. Μετά από επώνυμες καταγγελίες, τονίζει πως πρόκειται για ηλεκτρονική απάτη.

Δείτε επίσης: Σοκ στον Βόλο: Μητέρα αναγνώρισε τον γιο της ως δράστη ληστείας

Ειδικότερα, μετά από επώνυμες καταγγελίες Βολιωτών ότι έλαβαν μηνύματα -και μάλιστα με απειλητικό περιεχόμενο- δήθεν από το προσωπικό e-mail του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου με τη διεύθυνση «[email protected]», τονίζεται κατηγορηματικά και σε όλους τους τόνους ότι πρόκειται για ηλεκτρονική απάτη και πως οι πολίτες δεν πρέπει να δίνουν καμία απολύτως σημασία στα μηνύματα αυτά.

Βόλος απειλητικά μηνύματα

Ήδη ο Αχιλλέας Μπέος έχει αναφέρει το γεγονός στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες που κατασκεύασαν και χρησιμοποιούν πλαστό e-mail με το όνομα του δημάρχου Βόλου, σύμφωνα με το thenewspaper.gr.

Σημειώνεται πως το επίσημο e-mail του Δημάρχου χρησιμοποιείται μόνο για υπηρεσιακούς λόγους.

Αχιλλέας Μπέος κατά πάντων: "Ανθρωπάκια φάτε τα κόλλυβα πριν χαλάσουν, αλλά σιγά σιγά μη βαρυστομαχιάσετε"

Ανακοίνωση με την οποία καταφέρεται εναντίον όλων όσοι κινδυνολογούσαν για μεγάλο διάστημα, σχετικά με μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων στον Βόλο, εξέδωσε η δημοτική αρχή, συστήνοντας στις... Κασσάνδρες να φάνε τα "κόλλυβα που ετοίμασαν."

Δημοσίευμα "φωτιά" για πριβέ κορωνοπάρτι του Αχιλλέα Μπέου με Άννα Βίσση

αχιλλεασ-μπεοσ

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει:

"Ουδεμία διάθεση θα είχαμε να ασχοληθούμε με τα πάσης φύσεως "κοράκια" που, χωρίς αιδώ και ξεχνώντας την περιβόητη… ενσυναίσθησή τους, επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες που βιώνουμε όλοι, και ιδιαίτερα βεβαίως οι οικογένειες των θυμάτων, από την πανδημία, δίνοντας απαντήσεις στα όσα ανυπόστατα και ψευδή διατύπωσαν σε βάρος μας. Ωστόσο επειδή συνεχίζουν την απαράδεκτη και την ίδια βρόμικη πρακτική τους, ακόμη και τώρα που η ίδια η πραγματικότητα τους διαψεύδει, είμαστε υποχρεωμένοι να το πράξουμε.

Με απόσταση δυο και πλέον εβδομάδων από την όμορφη και λαμπερή τελετή φωταγώγησης της πόλης μας και οι ανατριχιαστικές προφητείες για εκατοντάδες κρουσμάτων και εκατόμβες νεκρών, με τον προκαταβολικό μάλιστα επιμερισμό ευθυνών σε μας (!), από τα γνωστά ανθρωπάκια, που πάσχουν από βαριά και ακραία… ενσυναίσθηση, δεν εκπληρώθηκαν.

αχιλλεασ-μπεοσ

Οι ίδιοι οι πολίτες λειτουργώντας με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, με την προτροπή και τη συμμετοχή της Δημοτικής μας Αρχής, τηρώντας όλα τα μέτρα που απαιτούνταν, διέψευσαν τις “αυθεντίες” αυτές και τις προσδοκίες που έτρεφαν στη βάση μιας φρικτής αντίληψης ότι μέσω μιας τραγωδίας μπορεί να δικαιωθούν και να εκτιμηθεί, επιτέλους, η μηδέποτε αναγνωρισθείσα τεράστια αξία τους!

Έτσι επιβεβαιώνεται και η σοφή παροιμία που θέλει το Θεό να μην ακούει, ευτυχώς, τα κοράκια. Γιατί αλλιώς θα ήμασταν όλοι πτώματα. Καθώς λοιπόν τα πάσης φύσεως «κοράκια», πολιτικά, αυτοδιοικητικά, «δημοσιογραφικά», συνδικαλιστικά και άλλα, από την πόλη αυτή δεν λείπουν, καλό θα είναι να τα αποκαλύπτουμε. Για όσους ενδεχομένως παραπλανώνται και δεν αντιλαμβάνονται, καλή τη πίστει, τα πραγματικά τους κίνητρα και τις ανομολόγητες επιδιώξεις τους.

Είχαμε τονίσει και τότε, το πράττουμε και τώρα, ως απάντηση σε αυτή την ανίερη σπέκουλα που συγκεκριμένοι άνθρωποι χωρίς αιδώ επιχείρησαν και επιχειρούν: Σεβόμαστε τη μνήμη των συμπολιτών μας που “φεύγουν” τόσο άδικα από την πανδημία και συμμεριζόμαστε ειλικρινά τον πόνο των οικείων τους.

αχιλλεασ-μπεοσ

Όμως οφείλουμε, ως κορυφαίος θεσμός της πόλης, να μεριμνήσουμε και να βοηθήσουμε, στο βαθμό που μπορούμε, να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες, οι ανησυχίες και οι αγωνίες των χιλιάδων συμπολιτών μας, που δίνουν καθημερινά τη σκληρή μάχη της επιβίωσης. Αντί του υποκριτικού, δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις, θρήνου και της επίδειξης άκρατης… ενσυναίσθησης επιλέγουμε με μέτρο, σύνεση, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα να δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας, ελπίδας και προοπτικής στην κοινωνία μας που τόσο τις έχει ανάγκη.

Και να μην ξεχνάει κανείς, για να αξιολογήσει και την αξιοπιστία τους, ότι είναι ακριβώς αυτοί οι ίδιοι που παραληρώντας μας κατηγορούσαν για τον αντίθετο ακριβώς λόγο όταν λαμβάνοντας υπόψη τις κατευθύνσεις της επίσημης Πολιτείας λαμβάναμε αυστηρά περιοριστικά μέτρα, κλείνοντας π.χ. την παραλία…

ΥΓ. Σε εκείνους που τόσο καιρό παρασκεύαζαν κόλλυβα για να τα προσφέρουν στους «πανηγυρισμούς» τους για την πολυαναμενόμενη από τους ίδιους τραγωδία μια συμβουλή: Φάτε τα μόνοι σας, πριν χαλάσουν… μόνο σιγά σιγά μη βαρυστομαχιάσετε…"



 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share