Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Πύργος: Συναγερμός για την εξαφάνιση του Θύμιου – Το στημένο σκηνικό με το τσεκούρι και το bullying (video)

Ο ίδιος είχε ζητήσει προστασία από την αστυνομία

11 Μαΐου 2022 15:29
Πύργος: Συναγερμός για την εξαφάνιση του Θύμιου – Το στημένο σκηνικό με το τσεκούρι και το bullying (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός έχει σημάνει στον Πύργο Ηλείας για την εξαφάνιση του 40χρονου Θύμιου, του άνδρα που παραμορφώθηκε έπειτα από τροχαίο και είχε ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας, για το bullying που δεχόταν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Πατρίς”, τα ίχνη του αγνοούνται από την περασμένη Τετάρτη, όταν και εμφανίστηκε για τελευταία φορά στο Α.Τ. Πύργου προκειμένου να ζητήσει προστασία από τους ανθρώπους που του έκαναν την ζωή «κόλαση» – όπως αποδείχθηκε – για ένα στόρι στο Instagram. Ο Θύμιος είχε καταγραφεί σε βίντεο να κυνηγά κόσμο με τσεκούρι, αντιδρώντας στο bullying που δεχόταν.

Οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γρήγορα έκανε τον γύρο του διαδικτύου, στοχοποιώντας τον Θύμιο και όχι τους πραγματικούς «ενόχους» είναι αποκαλυπτικές. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Πατρίς”, πρόκειται για στημένο σκηνικό για λόγους δημοσιότητας, ενώ αργότερα έγινε και ανώνυμο τηλεφώνημα στην αστυνομία.

Οι Αρχές μετά την καταγγελία, έκαναν επιτόπια έρευνα στο σημείο και διαπίστωσαν ότι δεν υπήρξε καμία επίθεση παρά μόνο αναστάτωση της τοπικής κοινωνίας, χωρίς όπως αποδείχτηκε ιδιαίτερο λόγο.

Ο Θύμιος ζήτησε προστασία

Την επόμενη μέρα του περιστατικού, πριν ακόμα κυκλοφορήσουν στο διαδίκτυο τα βίντεο και τα δημοσιεύματα, ο 40χρονος άνδρας μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα για να αναφέρει το περιστατικό και εμφανίστηκε ξανά στις 4 Μαΐου, ζητώντας από τους αστυνομικούς να τον προστατεύσουν καθώς, όπως ανέφερε, καθημερινά γινόταν αποδέκτης τέτοιων συμπεριφορών, με τη διαφορά ότι τώρα έστησαν ολόκληρο σκηνικό για να το ανεβάσουν στο Instagram, αναστατώνοντας την τοπική κοινωνία και κινητοποιώντας τις Αρχές. Την επόμενη μέρα, τα ίχνη του χάθηκαν…

Η εφημερίδα «Πατρίς» επιχείρησε την Τρίτη να εντοπίσει τον Θύμιο ή τουλάχιστον να βρει ένα στοιχείο που θα οδηγούσε σε αυτόν. Φτάνοντας σε ένα από τα σπίτια, στα οποία ο 40χρονος είχε βρει καταφύγιο τα τελευταία χρόνια, δημοσιογράφος της εφημερίδας συνάντησε την ιδιοκτήτρια η οποία πραγματοποιούσε εργασίες στον κήπο. Διατηρώντας την ανωνυμία της, είπε ότι ο Θύμιος στην αρχή νοίκιαζε το σπίτι, όμως κάποια στιγμή λόγω οικονομικής δυσχέρειας, σταμάτησε να πληρώνει τα ενοίκια. Ωστόσο, συνέχιζε να μένει στο σπίτι με την ανοχή των ιδιοκτητών, οι οποίοι, όπως είπαν στην εφημερίδα, έχουν να τον δουν αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η τραγική ιστορία πίσω από τον 40χρονο

Το βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου, συνοδευόταν από πηχυαίους τίτλους «όπως τρόμος με πριόνια και τσεκούρια στον Πύργο» ή «μανιακός καταδιώκει πολίτες». Όμως η πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ διαφορετική.

Ο Θύμιος, 40 ετών σήμερα, μέχρι το 2008 είχε μια φυσιολογική ζωή. Όμως, σε μία στιγμή όλα άλλαξαν. Όταν ήταν στην Τρίπολη, όπου ζούσε και εργαζόταν, είχε ένα σοβαρό τροχαίο με τη μηχανή που οδηγούσε. Εκτός από τα κατάγματα που υπέστη, παραμορφώθηκε το μισό πρόσωπό του και καταστράφηκε η άνω γνάθος του με αποτέλεσμα έκτοτε να χρειάζεται μηχανική υποστήριξη για να φάει και να μιλήσει.

«Δεν θέλω να με δει κάποιο παιδάκι ή κάποιος ηλικιωμένος άνθρωπος γιατί θα τρομάξει», είχε τονίσει βουρκωμένος και με τρεμάμενη φωνή το 2011 στην ΟΡΤ που είχε προσπαθήσει να αναδείξει το θέμα.

«Θα ήθελα να με πάρει τηλέφωνο ένας γιατρός να με δει και να μου πει τι μπορούμε να κάνουμε. Δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο», είχε συμπληρώσει και όπως αποδεικνύεται 11 χρόνια μετά δεν έγινε τίποτα ή τουλάχιστον έγιναν πάρα πολύ λίγα.

Έχασε τη δουλειά του, έχασε τους φίλους του, το χαμόγελό του, έχασε όλα αυτά που για πολλούς θεωρούνται δεδομένα. Πήρε την απόφαση να μετακομίσει στον Πύργο και να ζήσει αξιοπρεπώς με το πολύ μικρό επίδομα που λαμβάνει, το οποίο μόλις και μετά βίας αρκεί για να πληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού του. Πολλές φορές έπεσε θύμα bullying, καθώς ανεγκέφαλοι του έκαναν τη ζωή δύσκολη. Πετούσαν πέτρες και κροτίδες στο σπίτι του, ενώ τον κορόιδευαν, χωρίς να διστάζουν να καυχηθούν για τα «επιτεύγματά» τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Πατρίς” τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, ο Θύμιος φαίνεται πως έπεσε για μια ακόμη φορά θύμα μιας τέτοιας επίθεσης. Στα βίντεο που κυκλοφόρησαν εμφανιζόταν ένας άνδρας να κρατά ένα αντικείμενο στο χέρι και να έχει εμπλακεί σε ανθρωποκυνηγητό με άλλους νεαρούς, εκ των οποίων σίγουρα ο ένας φέρεται να κρατά αιχμηρό – πιθανότατα- αντικείμενο.

Κανείς δεν ασχολήθηκε με τα συγκεκριμένα άτομα, ούτε με τον λόγο για τον οποίο βρίσκονταν στο σημείο. Στάθηκαν όλοι στον 40χρονο, ο οποίος απ’ ότι φαίνεται δεν άντεξε και «όπλισε» το χέρι του είτε για να κάνει κακό σε αυτούς που του καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια, είτε για τους τρομάξει και να τον αφήσουν ήσυχο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share