Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μυστήριο με τον θάνατο του 7χρονου στη Θεσσαλονίκη: Ανακοπή υπέστη το παιδί – Τι έδειξαν οι εξετάσεις (video)

Τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να προσδιοριστούν

11 Μαΐου 2022 11:28
Μυστήριο με τον θάνατο του 7χρονου στη Θεσσαλονίκη: Ανακοπή υπέστη το παιδί – Τι έδειξαν οι εξετάσεις (video)
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο ενός 7χρονου αγοριού στη Θεσσαλονίκη. Το παιδί διακομίστηκε χτες το πρωί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του «Ιπποκρατείου» νοσοκομείου με σπασμούς και πυρετό.

Πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν πως ο επτάχρονος είχε πυρετό από ημέρες και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι είχε χαμηλό αιματοκρίτη. Λίγες ώρες μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο το αγοράκι υπέστη ανακοπή αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Στη σορό του επτάχρονου διενεργήθηκε νεκροψία -νεκροτομή ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου θα προσδιοριστούν από την ιστολογική εξέταση.

Είχε προηγηθεί ένας ακόμη θάνατος μυστήριο παιδιού στη Θεσσαλονίκη πριν από μερικές ημέρες, εκείνος της 3χρονης Κατερίνας. Νοσοκομειακές πηγές, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 ανέφεραν ότι η νέα υπόθεση έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά με εκείνη της 3χρονης.

«Άνοιξε την πόρτα του οδηγού και κάθισε πάνω μου»: Σοκάρουν οι νέες καταθέσεις για το διπλό φονικό στη Μονεμβασιά (video)

Τον πάτησε τρεις φορές για να τον σκοτώσει, ενώ είχε ακόμα τις αισθήσεις του. Βασανιστικός ήταν ο θάνατος του 77χρονου συνεπιβάτη της μοτοσικλέτας στη Μονεμβασιά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που είδαν να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους το ανεξήγητο δολοφονικό ξέσπασμα του 52χρονου, το βράδυ του Σαββάτου (7/5). Ο δράστης χτύπησε με το αγροτικό που οδηγούσε 4 φορές τον άτυχο άνδρα μέσα σε 20 λεπτά, πριν τελικά χάσει τη ζωή του.

«…Κοιτούσε επίμονα το πάτωμα για αρκετή ώρα, κάνοντας μια νευρική κίνηση με το δεξί του πόδι», «…άνοιξε την πόρτα του οδηγού και κάθισε πάνω μου, προσπαθώντας να βάλει εμπρός το αυτοκίνητο», ανέφεραν στους αστυνομικούς άλλοι μάρτυρες, περιγράφοντας ορισμένες από τις αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές που φαίνεται ότι είχε την ημέρα του δολοφονικού αμόκ ο δράστης.

«Πλησίασα τον τραυματία και τον ρώτησα αν είναι καλά, απαντώντας μου ότι πονούσε ο γοφός του», ανέφερε στους αστυνομικούς κάτοικος της Μονεμβασιάς που πρόλαβε να μιλήσει με τον άτυχο συνεπιβάτη της μηχανής, πριν επιστρέψει ο 52χρονος για να ολοκληρώσει το δολοφονικό του «κρεσέντο».

«Τότε, είδα στα 40 μέτρα περίπου μπροστά μας ένα αυτοκίνητο λευκό, με ένα άτομο, τον οδηγό, να κατευθύνεται προς τα πάνω μας με αυξανόμενη ταχύτητα. Έριξε τα εμπόδια και άμεσα απομακρυνθήκαμε από το δρόμο. Έμεινε ο τραυματίας στο οδόστρωμα, τον οποίο παρέσυρε κάτω από το όχημά του…», περιγράφει ο αυτόπτης μάρτυρας σε άλλο σημείο της κατάθεσής του.

Ο 77χρονος Αναστάσιος Σαρμπάνης βρέθηκε συνολικά 4 φορές κάτω από τις ρόδες του αγροτικού που οδηγούσε ο μαινόμενος 52χρονος, χάνοντας τελικά τη ζωή του με βασανιστικό θάνατο. Αφού χτύπησε τη μηχανή, ο δράστης επέστρεψε μετά από 15 λεπτά, αρχικά παρέσυρε τον άτυχο άνδρα για περίπου 200 μέτρα, έπειτα κάνοντας ελιγμούς τον πάτησε στο κεφάλι με τον δεξί πίσω τροχό του οχήματος και λίγη ώρα αργότερα έδωσε την τελευταία «χαριστική βολή» περνώντας ξανά πάνω από το σώμα του.

Με αντίστοιχο τρόπο τραυμάτισε θανάσιμα και τον οδηγό της μηχανής, τον οποίο έσυρε για 300 μέτρα στο οδόστρωμα μετά την αρχική σύγκρουση, καθώς παγιδεύτηκε στο σασί του αυτοκινήτου. «Στον Νικήτα διαπίστωσα ότι το κεφάλι του, ο θώρακας και η κοιλιακή χώρα έφεραν ίχνη από λάστιχο τροχών αυτοκινήτου», ανέφερε στους αστυνομικούς ο γιατρός που βρισκόταν στο σημείο και έσπευσε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον 77χρονο οδηγό Νικήτα Δέμελλο.

Όπως περιγράφει στην κατάθεσή του: «Την ώρα που προσπαθούσα να τους δώσω τις πρώτες βοήθειες με τη βοήθεια ενός άνδρα, είδα ένα αυτοκίνητο να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς το μέρος μας με κατεύθυνση από τους Μολάους, τον οποίο τράβηξα προς τα έξω από το δρόμο και το αυτοκίνητο μας πέρασε σε απόσταση μισού μέτρου περίπου, την τελευταία στιγμή».

«Μου έκανε νόημα να σταματήσω, εγώ σταμάτησα και εκείνος άνοιξε την πόρτα του οδηγού και κάθισε πάνω μου, προσπαθώντας να βάλει εμπρός το αυτοκίνητο». Αυτό το περίεργο περιστατικό με «πρωταγωνιστή» τον 52χρονο εκτυλίχθηκε στις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου, μία ώρα πριν το θανατηφόρο ξέσπασμα, όπως περιγράφει φίλος του. Μάλιστα, μέσα στο αυτοκίνητο ήταν η οικογένεια του μάρτυρα, που είδε τον δράστη να κάνει την ίδια ανεξήγητη κίνηση συνολικά τρεις φορές. Ο άνδρας ειδοποίησε την αδελφή του 52χρονου, όμως ήταν ήδη αργά.

Αντίστοιχη ανεξήγητη συμπεριφορά καταθέτει στις Αρχές και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, που συνάντησε τον 52χρονο σε ταβέρνα, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει τη δολοφονική του πορεία. «Ήρθε πάνω από το τραπέζι μας και στάθηκε στη διπλανή καρέκλα από εμένα όρθιος και χωρίς να μας μιλήσει ή να μας χαιρετήσει, παρατήρησα ότι κοιτούσε επίμονα το πάτωμα για αρκετή ώρα, κάνοντας μια νευρική κίνηση με το δεξί του πόδι (σαν να ήθελε να κάνει ένα βήμα με το πόδι του αλλά να το μετάνιωνε και να το μάζευε πίσω)», αναφέρει στους αστυνομικούς. Βλέποντας αυτή την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, ο υπεύθυνος του μαγαζιού ζήτησε από τον 52χρονο να αποχωρήσει, όμως εκείνος:

«…αφού έκανε τρία-τέσσερα βήματα, επέστρεψε στην αρχική του θέση και συνέχισε να στέκεται όρθιος και να κοιτάει το πάτωμα, όπως προηγουμένως». «Μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι δεν ήταν καλά», είπε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς ο πρόεδρος της κοινότητας, ενώ σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ανέφερε ότι τον είχε ακούσει μια μέρα πριν να ρωτάει: «Ηρθαν οι εξετάσεις μου; Γιατί δεν έχουν έρθει ακόμα;».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share