Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Στο δικαστήριο εκ νέου ο Δημήτρης Λιγνάδης: Οι νέες καταθέσεις και πως εμπλέκεται η Επίδαυρος στην υπόθεση (video)

Ο κατηγορούμενος πέρασε για ακόμη μία φορά τις πόρτες του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας

11 Μαΐου 2022 11:08
Στο δικαστήριο εκ νέου ο Δημήτρης Λιγνάδης: Οι νέες καταθέσεις και πως εμπλέκεται η Επίδαυρος στην υπόθεση (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζεται σήμερα (11/5) ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η δίκη με κατηγορούμενο τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος δικάζεται για τέσσερις υποθέσεις βιασμού.

Δείτε επίσης: Βίκυ Πρωτογεράκη: «Δεν έχει κάνει κανέναν φόνο! Θα υπερασπιζόμουν τον Φιλιππίδη στο δικαστήριο» (Video)

Η διαδικασία συνεχίζεται με την κατάθεση του τελευταίου μάρτυρα του πρώτου θύματος, αλλά και με την κατάθεση ενός ξενοδόχου ο οποίος δεν πρόλαβε να καταθέσει στην προηγούμενη δικάσιμο. Ο εν λόγω μάρτυρας αναμένεται να καταθέσει ότι είδε τον Δημήτρη Λιγνάδη στην Επίδαυρο την περίοδο που καταγγέλλεται ο δεύτερος βιασμός.

«Δεν πάμε μέσα όλοι μαζί να κάνουμε μια παρτ@@ζα;» - Συγκλονιστική κατάθεση φίλου του θύματος βιασμού

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο συνεχίστηκε σήμερα (29/4) η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη. Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση στενού φίλου του νεαρού Αιγύπτιου, ο οποίος έχει καταγγείλει ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ηλικία 16 ετών από τον Δημήτρη Λιγνάδη στο σπίτι του σκηνοθέτη στο Μεταξουργείο.

Ο μάρτυρας περιέγραψε τη γνωριμία του με τον κατηγορούμενο και τις συναντήσεις που είχαν και οι τρεις μαζί.

Έτσι γνωρίστηκε ο μάρτυρας με τον Δημήτρη Λιγνάδη

«Γνωρίζω τον κατηγορούμενο μέσω του φίλου μου, του Αλί. Τον γνώρισα όταν πήγαμε να πάρουμε τον Αλί από το αεροδρόμιο την 1η Σεπτεμβρίου 2010. Πριν από το καλοκαίρι 2010, ο Αλί, μέσω Facebook γνωρίστηκε με κατηγορούμενο. Είχε μία τρέλα να γίνει τραγουδιστής και ηθοποιός. Του είχε πει ο ξάδελφος του ότι ο κατηγορούμενος είναι γνωστός και μπορεί να τον βοηθήσει».

  • Πρόεδρος : Τι επιζητούσε ο Αλί από την επαφή του με τον κατηγορούμενο;
  • Μάρτυρας: Ο Αλί τον προσέγγισε διότι ο ξάδελφος του, του είχε πει ότι είναι γνωστός, μεγάλος και βοηθούσε παιδιά στο Μεταξουργείο να κάνουν κάτι στη ζωή τους. Από τη στιγμή που είχε την τρέλα που είχε. Πιστεύω ότι ήθελε να γνωριστεί μαζί του για να πάρει εφόδια και βάσεις είτε ως ηθοποιός είτε ως τραγουδιστής. Ο κατηγορούμενος θα μπορούσε να τον βοηθήσει μέσω διασυνδέσεων. Τον ενδιέφερε πιο πολύ το τραγούδι, το λαϊκό αλλά και η ηθοποιία του άρεσε πάρα πολύ.
  • Πρόεδρος : Ήθελε να ασχοληθεί και με την μόδα ο Αλί;
  • Μάρτυρας : Ναι, είχε κάνει και βιβλίο στην Αίγυπτο, μου το είχε δείξει.
  • Πρόεδρος : Ο Αλί είχε σχέσεις με άτομα του ίδιου ή διαφορετικού φύλου;
  • Μάρτυρας : Ναι είχε σχέσεις, με άτομα διαφορετικού φύλου. Τότε είχε την πρώτη του αγάπη.
  • Πρόεδρος : Είχε εκδηλώσει ότι του άρεσε το ίδιο φύλο;
  • Μάρτυρας : Όχι ποτέ.

Ο μάρτυρας μίλησε αναλυτικά για τις συναντήσεις τους και τι τους έλεγε ο σκηνοθέτης. «Μας εξήγησε ότι είναι σκηνοθέτης, ότι παίζει στο θέατρο, ότι έχει γνωστούς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες και μουσικούς. Συζητάγαμε επίσης για το σχολείο, εάν έχουμε κοπέλες. Κάναμε χρήση αλκοόλ. Ήπιαμε από ένα ποτήρι εγώ και ο φίλος μου. Γύρω τις 4, δύο ώρες πριν ξημερώσει, φύγαμε.

Εμένα το σπίτι μου ήταν δίπλα ακριβώς και ο φίλος μου, θα έμενε μαζί μου. Σε εκείνη την ηλικία των 14-15 ετών νομίζαμε ότι ήμασταν βασιλιάδες. Θεωρήσαμε ότι δε θα γίνει κάτι κακό εάν αφήναμε μόνο του τον Αλί με τον κατηγορούμενο, γιατί να γίνει άλλωστε;».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share