Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα 11/5: «Πνιγόμαστε» ξανά με 30άρια, βροχές και σκόνη - Τι λένε Αρναούτογλου, Καλλιάνος και Μαρουσάκης

Αλλαγές κυρίως από το Σαββατοκύριακο κι έπειτα...

11 Μαΐου 2022 07:27
Καιρός σήμερα 11/5: «Πνιγόμαστε» ξανά με 30άρια, βροχές και σκόνη - Τι λένε Αρναούτογλου, Καλλιάνος και Μαρουσάκης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα: Οι καιρικές συνθήκες μας «πνίγουν» ξανά, με τη θερμοκρασία να «σκαρφαλώνει» μεν, αλλά τις βροχές και την αφρικανική σκόνη να μπαίνουν επίσης στην «εξίσωση», με τις αλλαγές να έρχονται κυρίως από Σαββατοκύριακο.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη (11/5). Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και στη Μακεδονία, κυρίως στα ορεινά και πιθανώς στα ορεινά της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 25 με 27 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 μποφόρ, τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα από νότιες διευθύνσεις, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα κεντρικά και νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ζέστη και... καταιγίδες για τον Αρναούτογλου

Ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ζεστός το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, πρόκειται να χαλάσει, καθώς αναμένονται μπόρες και καταιγίδες, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Όπως ανέφερε στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3, ο υδράργυρος αρχίζει να ανεβαίνει από την Τετάρτη (11/5) με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 27 βαθμούς σε αρκετές περιοχές, όπως στην Αττική, κάτι που θα παραμείνει και την Πέμπτη (12/5).

Παρόλα αυτά, το Σαββατοκύριακο αναμένεται να αγγίξει τους 30 βαθμούς Κελσίου σε Αττική, Βόλο και Θεσσαλονίκη, όμως ο καιρός θα χαλάσει εκείνες τις ημέρες.

Συγκεκριμένα, αναμένονται μπόρες και καταιγίδες σε όλη την Μακεδονία με την Θράκη και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα, όπου θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Πού θα είναι άστατος ο καιρός για Καλλιάνο και Μαρουσάκη

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι άστατος, αφού κυρίως στα βόρεια, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 2 – 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 – 27 βαθμούς και οι άνεμοι στα 3 – 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 – 25 βαθμούς και οι άνεμοι στα 2 – 4 μποφόρ.

Την Πέμπτη ο καιρός θα κυλήσει σε παρόμοιο μοτίβο.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, επίσης, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, «Τετάρτη και Πέμπτη θα επικρατεί ηλιοφάνεια αλλά μπόρες θα κάνουν την εμφάνισή τους κατά τις απογευματινές ώρες κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου και προς τη βόρεια Ελλάδα. Παρούσα επίσης θα είναι και η αφρικανική σκόνη και ο υδράργυρος θα φλερτάρει μέχρι και με τους 28 βαθμούς,.

Ωστόσο, Παρασκευή και Σάββατο αναμένονται πιο γενικευμένες μπόρες και καταιγίδες σε μεγαλύτερο μέρος της χώρας», κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share