Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Καμπανάκι» από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί άρον-άρον πασίγνωστο συμπλήρωμα διατροφής

Απόφαση που πάρθηκε κατόπιν ενημέρωσης από τις γερμανικές αρχές

10 Μαΐου 2022 16:47
«Καμπανάκι» από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί άρον-άρον πασίγνωστο συμπλήρωμα διατροφής
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων προειδοποιεί τους Έλληνες καταναλωτές σχετικά με ένα γνωστό προϊόν που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου ως συμπλήρωμα διατροφής.

Ο ΕΟΦ κατόπιν ενημέρωσης από τις γερμανικές αρχές, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος “Thaigrex Force”.

Δείτε επίσης: Συναγερμος ΕΟΦ: Ανακαλεί απολυμαντικό που διαφημίζεται ότι «σκοτώνει τον κορωνοϊό σε 2 λεπτά»

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΦ, «τo συγκεκριμένο προϊόν προωθείται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας και είναι πιθανόν να έχει διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που διενεργήθηκε, το προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, η παρουσία της οποίας το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο. Η σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το εν λόγω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή».

εοφ-ανακληση
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Μεγάλη προσοχή - Μην χρησιμοποιείτε αυτό το σαμπουάν και τα καλλυντικά προϊόντα

Νέα ανάκληση προϊόντων από τον ΕΟΦ. Ο Οργανισμός αποφάσισε την ανάκληση όλων των παρτίδων των καλλυντικών προϊόντων OASIS BED BATH – PACK OF 10, CONTI CONTINENCE CARE – PACK OF 25, CONTI FLASHMEE – PACK OF 50 & OASIS RINSE FREE SHAMPOO CAP.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, διαπιστώθηκε μικροβιακή επιμόλυνση σε ορισμένες παρτίδες των ανωτέρω προϊόντων.

Τι πρέπει να κάνει η εταιρεία

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας ΒΙΟΚΟΝ ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΠΕ, η οποία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.

Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και να τίθενται υπόψη του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, εφόσον ζητηθούν.

Έβαζε λεμόνι στο πρόσωπό της και απαλλάχτηκε από ένα πρόβλημα που απασχολεί όλες μας

Οι έντονες ρυτίδες είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Υπάρχουν πολλά διαφημιζόμενα προϊόντα που υπόσχονται καλά αποτελέσματα αλλά τα περισσότερα κοστίζουν και είναι γεμάτα ανεπιθύμητες ουσίες.

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε 5 + 1 λόγους για να πίνετε κάθε πρωί νερό με λεμόνι. Εκτός από αυτό, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την διαδικασία της γήρανσης. Αυτή η μέθοδος που θα δείτε δεν προσπαθεί να σταματήσει την γήρανση αλλά να την αντιστρέψει έστω και λίγο.

Είναι φυσική, μπορείτε εύκολα να βρείτε τα συστατικά και να την ετοιμάσετε στην άνεση του σπιτιού σας όσο συχνά θέλετε. Αυτό το φυσικό τονωτικό σφίγγει το δέρμα και μειώνει την εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων του προσώπου. Κάθε γυναίκα άνω των 30 θα το αγαπήσει.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 λεμόνι
  • 1/2 ποτήρι ροδόνερο
  • 1/2 ποτήρι μπύρα
  • μπουκάλι σπρέι

Οδηγίες:

  • Στύψτε το λεμόνι.
  • Ανακατέψτε το καλά την μπύρα με το ροδόνερο.
  • Γεμίστε το σπρέι με το μείγμα.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πριν βάλετε το μείγμα στο πρόσωπό σας, καθαρίστε το καλά με νερό. Αφού το στεγνώσετε με μία πετσέτα, κλείστε τα μάτια και ψεκαστείτε. Θα είναι πολύ αναζωογονητικό.

Μία άλλη προσέγγιση θα ήταν να βουτήξετε μία μπατονέτα στο μείγμα και να την χρησιμοποιήσετε για να το απλώσετε στο πρόσωπο. Αφήστε το να κάνει τα μαγικά του και μετά ξεπλύντε το.

Για καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να το αφήσετε όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί το δέρμα σας θα είναι πολύ πιο απαλό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share