Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καιρός σήμερα 10/5: Σκόνη και τοπικές βροχές - Αναλυτική πρόγνωση Σάκη Αρναούτογλου και Κλέαρχου Αρναούτογλου (Video)

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

10 Μαΐου 2022 07:36
Καιρός σήμερα 10/5: Σκόνη και τοπικές βροχές - Αναλυτική πρόγνωση Σάκη Αρναούτογλου και Κλέαρχου Αρναούτογλου (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη 10/05, αλλά από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, με τους Κλέαρχο Μαρουσάκη και Σάκη Αρναούτογλου να προειδοποιούν για την εξέλιξη των καιρικών φιανομένων. Ενώ, κάτι «περίεργο» μέσα στο επόμενο 2μηνο «βλέπουν» τα μερομήνια.

Σάκης Αρναούτογλου: Αίθριος με πρόσκαιρα φαινόμενα στα ορεινά

Όπως μας ενημερώνει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3 ο καιρός σήμερα, Τρίτη 10 Μαΐου θα είναι γενικά αίθριος με ελάχιστες τοπικές μπόρες στα ορεινά.

H ημέρα ξεκινάει με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μόνο στα δυτικά και στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας θα υπάρχει μία πρόσκαιρη ασθενή συννεφιά χωρία να είναι πιθανό να δώσουν κάτι.

Από το μεσημέρι, οι αραιές συννεφιές διαλύονται με μερικούς αραιούς σχηματισμούς να παρατηρούνται στην Αττική, την Εύβοια και την βόρεια Πελοπόννησο. Αντίθετα, αστάθεια παρατηρείται στα ορεινότερα τμήματα της Μακεδονίας και της Ηπείρου προς το απόγευμα θα υπάρξουν κάποια περάσματα από τοπικές μεμονωμένες μπόρες και καταιγίδες.

Το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Ημαθία ίσως περάσουν κάποιες τοπικές μπόρες.

Οι άνεμοι δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές στο Αιγαίο θα υπάρχει από βόρεια βορειοανατολική κατεύθυνση εντάσεως 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα πέσει σε μονοψήφια νούμερα τη νύχτα στις ορεινές κυρίως περιοχές στο εσωτερικό της χώρας. Μέσα στη μέρα, στα ορεινά και στα νησιά του Αιγαίου δε θα ξεπεράσει ο υδράργυρος τους 21 βαθμούς ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα κυμανθεί από 23 φτάνοντας το μέγιστο τους 26 βαθμούς στη κεντρική Μακεδονία.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Καλοκαιρία και μπόρες σήμερα στη χώρα

Με καλοκαιρία αλλά και τοπικές μπόρες θα κυλήσει η μέρα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη 10/5

Για σήμερα, η ΕΜΥ προβλέπει γενικά αίθριο καιρό, με αραιές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και πιθανώς στα ορεινά της δυτικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 07 έως 24 με 26 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 12 έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι πυκνές.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι πυκνές.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share