Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ΜΜΜ: Την Τρίτη (10/5) η στάση εργασίας σε μετρό και τραμ

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

9 Μαΐου 2022 16:57
ΜΜΜ: Την Τρίτη (10/5) η στάση εργασίας σε μετρό και τραμ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο (10/5) οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ και, συγκεκριμένα, στο μετρό και το τραμ, μεταξύ 9 το πρωί και 12 το μεσημέρι.

Τα Σωματεία Εργαζομένων στα παραπάνω μέσα δηλώνουν με ανακοίνωσή τους πως συμμετέχουν στη στάση εργασίας που κήρυξε, αύριο Τρίτη 10 Μαΐου, το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας, μετά την αργία της Πρωτομαγιάς.

Επίσης καλούν όλους τους εργαζόμενους στην προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη, που θα γίνει στις 9:30 το πρωί, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47- 49), δηλώνοντας πως «οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν την εφαρμογή αυτών των αντισυνταγματικών, αντιδημοκρατικών διατάξεων και ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι ν' ακυρωθεί ο αντεργατικός νόμος».

ΜΜΜ στάση εργασίας

Αυτοί είναι οι τέσσερις νέοι σταθμοί του Μετρό: Από Καλλιθέα... μέχρι «Σταύρος Νιάρχος»! (photo)

Μια νέα γραμμή Μετρό που θα ενώνει το Θησείο με το Φάληρο και το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» αναμένεται να αποκτήσει η Αθήνα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Αττικό Μετρό, η επέκταση της Γραμμής 1 θα καλύψει τις περιοχές των Πετραλώνων και της Καλλιθέας, ενώ θα τερματίζει στο Κέντρο Πολιτισμού στο Φάληρο.

Η γραμμή θα ξεκινά από τον σταθμό «Θησείο» και στη συνέχεια θα υπογειοποιείται για να συνεχίσει με κατεύθυνση προς νότια και νοτιο-ανατολικά.

Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός υπόγειου κλάδου της Γραμμής 1 - μέσω διακλάδωσης μετά τον σταθμό του «Θησείου» - με συνολικό μήκος περίπου 5 χλμ. και με 4 υπόγειους σταθμούς.

Οι σταθμοί που προβλέπεται να κατασκευαστούν είναι:

  • Χαμοστέρνας,
  • Πλατεία Δαβάκη,
  • Λόφος Φιλαρέτου/Τζιτζιφιές και
  • Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

μετρο-νεοι-σταθμοι-καλλιθεα

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share