Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έγκλημα στην Θεσσαλονίκη - Σοκάρει ο 22χρονος δολοφόνος: «Τον σκότωσα γιατί με κακοποιούσε από παιδί» (video)

Ξέσπασε ο άνδρας που πυροβόλησε θανάσιμα τον πατέρα του

9 Μαΐου 2022 12:58
Έγκλημα στην Θεσσαλονίκη - Σοκάρει ο 22χρονος δολοφόνος: «Τον σκότωσα γιατί με κακοποιούσε από παιδί» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο και παράβαση στο νόμου περί όπλων άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος του 22χρονου ο οποίος φέρεται ότι σκότωσε τον 46χρονο πατέρα του, στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή αλλά ζήτησε και πήρε προθεσμία για την ερχόμενη Πέμπτη (12/5).

Ποια ήταν η αιτία

Ο 22χρονος φέρεται ότι παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον πατέρα του επειδή τον κακοποιούσε από παιδί. Η ανθρωποκτονία πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής και εξιχνιάστηκε από την αστυνομία. Ως δράστης συνελήφθη ο 22χρονος γιος του θύματος, ο οποίος παρουσιάστηκε αυτοβούλως μεσημβρινές ώρες της 8ης Μαΐου, στο Τμήμα Ασφαλείας Δέλτα, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Γυναικοκτονία στην Καβάλα: Δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις για το βίαιο παρελθόν του 55χρονου δράστη (video)

Το βίαιο παρελθόν του 55χρονου από την Καβάλα ο οποίος στραγγάλισε τη σύζυγό του και στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει, αποκαλύπτεται σήμερα (9/5), μέσα από στοιχεία παλαιότερης δικογραφίας που αφορά ξυλοδαρμό πρώην κοπέλας του.

Ο 55χρονος συζυγοκτόνος της φαρμακοποιού και μητέρας δυο ανήλικων παιδιών στις Πηγές του Δήμου Νέστου στην Καβάλα, είχε συλληφθεί το 2002 ύστερα από καταγγελία πρώην φίλης του η οποία είχε ζητήσει την ποινική του δίωξη μετά από ξυλοδαρμό. Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος την είχε ακολουθήσει με την μοτοσικλέτα του από το σπίτι της στην Αθήνα.

Όταν η κοπέλα σταμάτησε σε ένα φανάρι κατά τη διαδρομή της εκείνος προσπάθησε βίαια να την βγάλει έξω από το αυτοκίνητο. «Λίγο αργότερα όταν πάρκαρε για να επισκεφθεί μια φίλη της την πλησίασε και την χτύπησε στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να σπάσουν τα γυαλιά της. Όταν αυτή φώναξε βοήθεια ο κατηγορούμενος αναγκάστηκε να απομακρυνθεί βρίζοντάς την» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην δικογραφία που είχε σχηματιστεί τότε εις βάρος του.

Μάλιστα ο κατηγορούμενος όταν βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα αντιμέτωπος με την κατηγορία του ξυλοδαρμού προσπάθησε να δραπετεύσει εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι υπήρχε αρκετός κόσμος, αλλά συνελήφθη από τον φρουρό.

«Προμελετημένο το έγκλημα» λέει η οικογένεια της άτυχης μητέρας

Η οικογένειά της μέσω του δικηγόρου της, Μανώλη Βονικάκη υποστηρίζει ότι ο φόνος της 43χρονης γυναίκας ήταν προμελετημένος και σύμφωνα με το δικηγόρο υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία για το παρελθόν του 55χρονου άντρα.

«Έχουμε συλλέξει υλικό προκειμένου να δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας αφενός και αφετέρου, να προετοιμαστούμε να αποδημήσουμε όλους τους ισχυρισμούς που η υπεράσπιση πιθανολογούμε ότι θα εγείρει. Αναφορικά δηλαδή, με τυχόν ύπαρξη προφανώς, ύπαρξη βρασμού ψυχικής ορμής, που νομίζω ότι θα το επικαλεστεί ο κατηγορούμενος», αναφέρει ο δικηγόρος της 43χρονης γυναίκας και συνεχίζει:

«Έχουμε πει συγκεκριμένα πράγματα που έχουμε υλικό από τον πρότερο βίο του ανθρώπου αυτού με περιστατικά τα οποία έχουν καταγράφει σε διάφορα αστυνομικά τμήματα και σε ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί εις βάρος του στο παρελθόν κι όχι μόνο για το θύμα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share