Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Οικογενειακή τραγωδία στη Θεσσαλονίκη με θύμα 46χρονο – Συνελήφθη ο 22χρονος γιος του

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο

9 Μαΐου 2022 09:55
Οικογενειακή τραγωδία στη Θεσσαλονίκη με θύμα 46χρονο – Συνελήφθη ο 22χρονος γιος του
Πηγή φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οικογενειακή τραγωδία αποκαλύφθηκε σε οικισμό Ρομά, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, όπου ένας 22χρονος κατηγορείται ότι σκότωσε με κυνηγετικό όπλο τον 46χρονο πατέρα του.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε το πρωί της Κυριακής (8/5), όταν ο 46χρονος εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του, φέροντας θανατηφόρο τραύμα στο πίσω μέρος της κεφαλής του. Είχε προηγηθεί καβγάς μεταξύ πατέρα και γιου, τον οποίο φαίνεται να πυροδότησαν οικογενειακά θέματα.

Δείτε επίσης: Τα τρεισήμισι μαρτυρικά λεπτά της 43χρονης Αΐντας! Την έσερνε από τα μαλλιά - Καρέ-καρέ το έγκλημα από κάμερα ασφαλείας (Video)

Λίγες ώρες αργότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο 22χρονος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Τμήμα Ασφαλείας Δέλτα, όπου φέρεται να ομολόγησε την πράξη του. Συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, με την οποία οδηγείται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Γυναικοκτονία στην Καβάλα: «Πίστευε ότι του άνηκε η Αΐντα γι αυτό τη σκότωσε» - Το βίαιο παρελθόν του 55χρονου (Video)

Γυναικοκτονία στην Καβάλα: O δολοφόνος της Καβάλας, που στραγγάλισε τη σύζυγό του μέσα στο φαρμακείο της, είναι ένας άνθρωπος με βίαιο παρελθόν. Ενας άνθρωπος που είχε προαποφασίσει να σκοτώσει την Αιντα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας της 43χρονης που πέθανε βασανιστικά από τα χέρια του πατέρα των παιδιών της. Παράλληλα, στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του φαρμακείου, όπου δολοφονήθηκε η Αΐντα από τον σύζυγό της, την Πέμπτη (05.05.2022), στο χωριό Πηγές στην Καβάλα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, σύμφωνα με τον Μανώλη Βονικάκη ότι ο κόσμος της Καβάλας μιλά για προμελετημένο έγκλημα, καθώς γνώριζε τον βίο και την πολιτεία του δράστη και ήξερε για τι ήταν ικανός. «Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό και δεν είναι έγκλημα πάθους. Το φαινόμενο έχει μία διαχρονία, αλλά θα έπρεπε να μας ξενίζει, γιατί η ανθρωπότητα έχει προχωρήσει μπροστά. Είναι γυναικοκτονία, είναι συζυγοκτονία, ο δράστης είναι ένας σύζυγος δυνάστης. Ο άνθρωπος αυτός πίστευε ότι του άνηκε η αδικοχαμένη Αΐντα, γι’ αυτό την σκότωσε. Γι’ αυτό μιλάμε για προμελετημένο δόλο», είπε στην «Κοινωνία Ωρα Mega» ο δικηγόρος.

Οπως πρόσθεσε μάλιστα, έχει στα χέρια του πληροφορίες για λεκτική βία και απειλές. Παράλληλα κατέχει στοιχεία που κάνουν λόγο για βίαιη συμπεριφορά του δράστη σε προηγούμενες συντρόφους του, μία εκ των οποίων είχε υποβάλει ασφαλιστικά μέτρα. «Η συμπεριφορά μετά την πράξη δείχνει ότι ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Αμέσως μετά τη δολοφονία ο άνθρωπος αυτός ήταν τρεις ώρες μέσα στο χώρο και κοιτούσε το πτώμα. Επιχείρησε να αυτοτραυματιστεί, δεν αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει», τόνισε ο κ. Βονικάκης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share