Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σοκ με την έκρηξη στη Νέα Ιωνία: «Mήνυμα» η χειροβομβίδα λένε οι Αρχές - Στην πολυκατοικία διαμένει αστυνομικός (video)

Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο και σε 6 σταθμευμένα αυτοκίνητα

7 Μαΐου 2022 18:38
Σοκ με την έκρηξη στη Νέα Ιωνία: «Mήνυμα» η χειροβομβίδα λένε οι Αρχές - Στην πολυκατοικία διαμένει αστυνομικός (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πανικός προκλήθηκε τα μεσάνυχτα (7/5) στη Νέα Ιωνία μετά από έκρηξη χειροβομβίδας, που σημειώθηκε σε πυλωτή πολυκατοικίας στην περιοχή. Λίγο μετά τις 12:05, άγνωστοι πέταξαν τη χειροβομβίδα στην πυλωτή και τράπηκαν σε φυγή, ενώ λίγα λεπτά μετά η χειροβομβίδα εξερράγη χωρίς, ευτυχώς, να προκληθεί κάποιος τραυματισμός.

Για επίθεση... «μήνυμα» κάνουν λόγο οι Αρχές, εκφράζοντας, παράλληλα, προβληματισμό για το γεγονός ότι οι άγνωστοι δράστες χρησιμοποίησαν χειροβομβίδα. Όπως έγινε γνωστό, στην πολυκατοικία διαμένει αστυνομικός, ωστόσο στο μικροσκόπιο των Αρχών θα βρεθούν όλοι οι ένοικοι, για να εξακριβωθεί ποιος ήταν ο στόχος.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου καθώς και σε 6 σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα. Οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, προκειμένου να εντοπίσουν αυτούς που έριξαν τη χειροβομβίδα.

Συναγερμός στην Κρήτη: Φωτιά στη Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου - Στο σημείο ακούγονται εκρήξεις

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για κατάσβεση πυρκαγιάς σε επιχείρηση στην Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου της Κρήτης, που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (7/5).

Στο σημείο ακούγονται εκρήξεις, ενώ η φωτιά φέρεται να εκδηλώθηκε σε χώρο ανακύκλωσης. Σύμφωνα με το cretalive.gr ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, υπό τον φόβο επέκτασής της σε γειτονικές επιχειρήσεις.

Τραγωδία στην Σιβηρία με πέντε νεκρούς: Τεράστια πυρκαγιά στην ανατολική Ρωσία - Φλέγονται 200 κτίρια!

Πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στο Κρασνογιάρσκ (ανατολική Σιβηρία), όπου έχουν καταστρέψει περίπου 200 κτίρια και έχουν στοιχίσει ήδη τη ζωή σε τουλάχιστον 5 ανθρώπους, έγινε σήμερα γνωστό από τις τοπικές αρχές, οι οποίες κήρυξαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις πληγείσες περιοχές.

«Η φωτιά επεκτείνεται σε περισσότερες από 16 κατοικημένες ζώνες, περίπου 200 κτίρια, πολλά εργοστάσια ξυλείας, ένας παιδικός σταθμός καίγονται, υπάρχουν ήδη νεκροί», ανέφερε το υπουργείο Έκτακτων Καταστάσεων αυτής της περιοχής στο Telegram. Προς το παρόν, έχουν καταμετρηθεί πέντε νεκροί.

Χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «δύσκολη», οι αρχές κήρυξαν την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με τις αρχές, περίπου 300 πυροσβέστες και πάνω από 90 οχήματα συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών.

«Η επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων περιπλέκεται από τις μετεωρολογικές συνθήκες, θυελλώδεις άνεμοι επιταχύνουν την εξάπλωση των πυρκαγιών και εμποδίζουν την κατάσβεση», συμπλήρωσε το τοπικό υπουργείο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share