Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024

Πάτρα: Έγγραφο - ντοκουμέντο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας από την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα

Αποκαλύψεις σοκ!

6 Μαΐου 2022 12:26
Πάτρα: Έγγραφο - ντοκουμέντο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας από την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μέσω εγγράφου-ντοκουμέντου προκύπτει ότι η έμπειρη ιατροδικαστής δυο ημέρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας ενημέρωσε την εισαγγελία Πατρών ότι ενδεχομένως πίσω από τον θάνατο των τριών παιδιών υπήρχε εγκληματική ενέργεια. Νωρίτερα, ο Γρηγόρης Λέων έριξε νέα "βόμβα" για την υπόθεση.

Δύο ημέρες μετά τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα ενημέρωσε την Εισαγγελία Πατρών και τις διωκτικές Αρχές ότι πιθανόν πίσω από τον θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα να υπάρχει εγκληματική ενέργεια.

Από την αίτηση-αναφορά την οποία απέστειλε στις 31 Μαρτίου και την 1η Απριλίου 2022 στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Πατρών, στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών αλλά και στην 18η τακτική ανακρίτρια Αθηνών στην οποία είχε ανατεθεί η διερεύνηση της -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- δολοφονίας της Τζωρτζίνας, η ιατροδικαστής η οποία διερεύνησε την υπόθεση της άτυχης Ίριδας η οποία κατέληξε στις 21 Μαρτίου 2021 μέσα στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλακή, προχωρά σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

Μέσω της αναφοράς την οποία παρουσιάζει το ereportaz.gr, επισημαίνει ότι μετά την νεκροτομική διερεύνηση του βρέφους υπέδειξε στην οικογένεια να υποβληθεί σε έναν πλήρη γονδιακό έλεγχο. “Άμεσα επικοινώνησα με την αστυνομία και ενημέρωσα για τους προβληματισμούς που μου είχαν δημιουργηθεί καθώς και για την αναγκαιότητα περαιτέρω διερεύνησης προανακριτικά της υπόθεσης πράγμα που ούτως η άλλως και η αστυνομία συμφωνούσε εξαρχής μαζί μου…”

Στη συνέχεια της αναφοράς της η κυρία Τσιόλα αναφέρει ότι μετά τον θάνατο του τρίτου παιδιού της οικογένειας, της Τζωρτζίνας στις 29 Ιανουαρίου 2022, και συγκεκριμένα δυο ημέρες μετά την διενέργεια της νεκροψίας-νεκροτομής επισκέφθηκε τον Προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Πατρών όπου τους εξέθεσε τους προβληματισμούς της.

Πάτρα: Έγγραφο - ντοκουμέντο για τον θάνατο Ίριδας από την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα

«Εγκληματική ενέργεια»

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κυρία Τσιόλα κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνάντησης επεσήμανε στους εισαγγελικούς λειτουργούς “για την αναγκαιότητα συνδυαστικής έρευνας-διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης και για τους τρεις θανάτους των παιδιών της οικογένειας καθόσον τα επιστημονικά και στατιστικά δεδομένα και κάποιες ιδιαίτερες συμπτώσεις συνηγορούσαν υπέρ της εκδοχής ότι δεν μπορούσε να αποκλειστεί πλέον, σε καμία περίπτωση, η εγκληματική ενέργεια“.

Μάλιστα όπως καταγράφει συγκεκριμένα στην αίτηση της κατόπιν του δικού της αιτήματος διατάχθηκε η κατεπείγουσα προκαταρκτική διερεύνηση της υπόθεσης από την εισαγγελία Πατρών προκειμένου για πρώτη φορά να διερευνηθεί σε εισαγγελικό επίπεδο η αιτία που προκάλεσε τους τρεις θανάτους παιδιών της ίδιας οικογένειας.

Μάλιστα στην αίτηση της η κυρία Τσιόλα επεσήμανε ότι σε ότι αφορά το περιστατικό της Ίριδας πρέπει να κληθεί να συντάξει νεότερη ιατροδικαστική έκθεση “αφού συνεκτιμηθούν τυχόν παραγγελλόμενες συμπληρωματικές εξετάσεις και τις οποίες θα υποδείξω”.

Με αυτή τη διατύπωση η κυρία Τσιόλα αφήνει να εννοηθεί ότι μετά την ολοκλήρωση του γονιδιακού ελέγχου στο ζεύγος και η ίδια είναι σε θέση να καταστήσει με σαφήνεια την αιτία θανάτου της μικρής Ίριδας παρά την σχετική διάγνωση της παθολογοανατόμου, Αντιγόνης Μητσέλου, η οποία την απέδωσε σε ένα σπάνιο καρδιακό νόσημα και συγκεκριμένα την αγενεσία φλεβόκομβου.

Μάλιστα σε ότι αφορά τα άλλα δυο περιστατικά (Μαλένας και Τζωρτζίνας) η ιατροδικαστής ζητούσε “να διαταχθεί η διενέργεια ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης για τη συνδυαστική μελέτη και των τριών θανάτων από ιατροδικαστή του υπουργείου Δικαιοσύνης που έχει ήδη διενεργήσει νεκροψία-νεκροτομή σε κάποιον εξ’ αυτών έχοντας προς τούτο αρμοδιότητα να ζητήσει πλήρη αντίγραφα των ιατροδικαστικών και ιατρικών φακέλων, καθώς και τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων κατά την κρίση του“.

Καταλήγοντας η κυρία Τσιόλα ανέφερε ότι εξάντλησε κατά τη δεδομένη χρονική συγκυρία κάθε επιστημονικό δεδομένο για την απόφανση της, σημειώνοντας στην ιατροδικαστική έκθεση εκτός όλων των άλλων ευρημάτων που είχε και το πνευμονικό οίδημα και αφετέρου ότι σε συνεργασία με την εισαγγελία Πατρών δρομολόγησε την συνδυαστική έρευνα και των τριών θανάτων “που κατά την γνώμη μου είχε ως αποτέλεσμα την επαγρύπνηση Αρχών."

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share