Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καιρός σήμερα 6/5: Τρέλα του καιρού με εναλλαγή ηλιοφάνειας, βροχών και αφρικανικής σκόνης - Προειδοποίηση για το Σαββατοκύριακο από Αρναούτογλου και Μαρουσάκη

Από τότε καθαρίζει η ατμόσφαιρα;

6 Μαΐου 2022 07:29
Καιρός σήμερα 6/5: Τρέλα του καιρού με εναλλαγή ηλιοφάνειας, βροχών και αφρικανικής σκόνης - Προειδοποίηση για το Σαββατοκύριακο από Αρναούτογλου και Μαρουσάκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα: Ο καιρός οδηγείται σε μια... τρέλα τις επόμενες ώρες, με τις βροχές και την αφρικανική σκόνη να εναλλάσσονται με την ηλιοφάνεια, αν και σύντομα η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει, επηρεάζοντάς μας μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Για την Παρασκευή (6/5), η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει γενικά αίθριο καιρό στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου, στα ηπειρωτικά εκτός της Θράκης, από το απόγευμα στην Κρήτη και το βράδυ στις Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί στα δυτικά και στα βόρεια, 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 08 έως 24 και στην νησιωτική χώρα από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Το βράδυ υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται αραιές νεφώσεις, που το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Πότε θα περιμένουμε καθαρό καιρό σύμφωνα με τον Αρναούτογλου

Με εναλλαγές θα κινηθεί ο καιρός από την Παρασκευή 6 Μάη μέχρι την επόμενη Τρίτη 10 Μάη. Ειδικότερα με αρκετή ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει ο καιρός την Παρασκευή, ωστόσο, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από το μεσημέρι και μετά ο καιρός αλλάζει και έρχονται βροχές.

Ειδικότερα, αρχικά ομίχλη θα έχουμε στα Ιωάννινα και τον Έβρο και γρήγορα στα δυτικά της χώρας και την κεντρική – ανατολική Μακεδονία θα μας επισκεφθούν σύννεφα και από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε λασποβροχές.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει μόνο συννεφιά και ίσως έχουμε λασποβροχή τοπικά στην Κρήτη. Το φαινόμενο το «σκονοσύννεφων» θα παραμείνει όμως στη χώρα.

Το βράδυ θα έχουμε τοπικές λασποβροχές στην Αν. Στερεά, στα ανατολικά της Πελοποννήσου και στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια αλλά βαθμιαία θα έχουμε αραιή συννεφιά και ίσως βρέξει το βράδυ τοπικά και για λίγο. Η θερμοκρασία από 13 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε το πρωί ομίχλες και θα ακολουθήσουν εναλλαγές διαστημάτων ηλιοφάνειας με συννεφιά και το φαινόμενο θα υπάρχει στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Προς το μεσημέρι θα έχουμε περισσότερη συννεφιά και η θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς.

Το Σάββατο θα έχουμε σύννεφα στα ΒΔ της χώρας και στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ηλιοφάνεια.

Την Κυριακή τα σύννεφα θα πυκνώσουν σε πολλές περιοχές και θα φτάσουν στα νότια της χώρα και στα δυτικά δίνοντας λασποβροχές. Στη συνέχεια θα κινηθούν προς την Αττική και τις Κυκλάδες προς το απόγευμα της Κυριακής. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια.

Τη Δευτέρα θα επιμείνουν τα σύννεφα στα νότια της χώρας και την Κρήτη.

Την Τρίτη ο καιρός θα καθαρίσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα σύννεφα θα εμφανιστούν στα ΒΑ της Ελλάδας και θα έρθει από τα Βαλκάνια. Προς το απόγευμα της Τρίτης θα έχουμε μπόρες στα ΒΔ της χώρας στα Ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Ειδικότερα η θερμοκρασία θα υπάρχει ψύχρα το Σάββατο. Την Κυριακή θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας. Από την Τρίτη και μετά θα υπάρξει άνοδος με την θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 26 βαθμούς.

Μέχρι πότε μας επηρεάζει το βαρομετρικό χαμηλό για τον Μαρουσάκη

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, «από την Παρασκευή μας προσεγγίζει βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα φέρει αφρικανική σκόνη, νεφώσεις και πρόσκαιρες ασθενείς λασποβροχές και αναμένεται βελτίωση από το Σάββατο το απόγευμα με βοριάδες που θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα.

Μέχρι τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας δεν περιμένουμε κατι αξιόλογο, ίσως μερικές βροχές στα πιο νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας μας», κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share