Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κέντρο Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας Α.μεΑ. – Νοητική Αναπηρία «ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ – ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ»

5 Μαΐου 2022 12:53
Κέντρο Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας Α.μεΑ. – Νοητική Αναπηρία «ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ – ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Το Εργαστήρι» (Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ) συμμετέχει στην 68η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς (27.04-15.05, Άλσος Κηφισιάς).

Στο περίπτερο, οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν μοναδικά χειροποίητα προϊόντα που δημιούργησαν οι ωφελούμενοι και να ενημερωθούν για το έργο που επιτελείται στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ «Το Εργαστήρι - Λίλιαν Βουδούρη» προς όφελος 100 ατόμων με νοητική αναπηρία.

Αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά, είδη κεραμικής και χειροτεχνίας, διατίθενται με σκοπό την υποστήριξη των μελών του.

Αρωγοί για την παρουσία του Εργαστηρίου στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς είναι ο Δήμος Κηφισιάς, οι Ροταριανοί Όμιλοι Κηφισιάς-Πολιτείας και Αθήναι Λυκαβηττός.

Λίγα λόγια για Το Εργαστήρι

Ο Σύλλογος Γονέων Το Εργαστήρι δημιουργήθηκε το 1978 από γονείς παιδιών με νοητική αναπηρία. Από το 1984 λειτουργεί το Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών ΑμεΑ - νοητική αναπηρία «Το Εργαστήρι», με αντικείμενο τη φροντίδα, την προστατευμένη απασχόληση, την κοινωνική ένταξη και ποιοτική διαβίωση ενηλίκων με νοητική αναπηρία.

  • Υλοποιεί το πρωτοποριακό πρόγραμμα ανέγερσης και λειτουργίας Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, έχοντας ήδη σε λειτουργία 5 Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.), στις οποίες διαμένουν ποιοτικά 42 ΑμεΑ με νοητική αναπηρία.
  • Λειτουργεί τμήματα: αρτοσκευασμάτων, ζυμαρικών, πλυντηρίων, κεραμικής, ταπητουργίας, γενικής χειροτεχνίας, δημιουργικής απασχόλησης, κηπουρικής και Κέντρο Ημέρας.
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share