Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022

Μυστήριο ο θάνατος της 3χρονης στη Θεσσαλονίκη - Σπαραγμός στο τελευταίο «αντίο»

«Μοναχό του πάλευε, μοναχό του πάλευε...»

4 Μαΐου 2022 20:05
Μυστήριο ο θάνατος της 3χρονης στη Θεσσαλονίκη - Σπαραγμός στο τελευταίο «αντίο»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μικρή Κατερίνα μπήκε στο νοσοκομείο με ένα πρήξιμο στον αστράγαλο και κατέληξε με ανακοπή καρδιάς. Ένα ανατριχιαστικό γεγονός που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη και έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

«Τίποτα δεν είχε. Μια απλή ίωση ήτανε και από την ίωση ήρθε ο θάνατος» τόνισε η γιαγιά της 3χρονης, ενώ ξεσπά μιλώντας στο LIVE NEWS και ζητά να μάθει από τι πέθανε το εγγονάκι της.

Τη Μεγάλη Τρίτη, οι γονείς μετέφεραν το παιδί στο Παπαγεωργίου με πρήξιμο στον αστράγαλο και ήπιο πυρετό.

«Εξετάστηκε από ορθοπεδικούς, δεν βρήκαν κάτι και μετά εισήχθη στην παιδιατρική για διερεύνηση», λέει η Κατερίνα Αποστολίδου, τεχνική σύμβουλος οικογένειας.

Ο ορθοπεδικός δε διαπίστωσε οστική βλάβη με το πρήξιμο και τον πυρετό πάντως να μην υποχωρούν ενώ παρουσιάστηκε και εξάνθημα.

Τα συγκλονιστικά λόγια της γιαγιάς

«Το πήγανε το παιδί, του βάλανε μια πεταλούδα στο χέρι και λένε αύριο θα του κάνουμε αξονική, την Μεγάλη Τετάρτη, πέρασε η Μεγάλη Τετάρτη πουθενά η αξονική. Πέρασε η Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και ήρθε η άλλη Παρασκευή να κάνουμε την αξονική», λέει η γιαγιά της.

Έντεκα μέρες πέρασαν και σύμφωνα με την οικογένεια η αξονική έγινε μόλις την περασμένη Παρασκευή, η οποία έδειξε υγρό στον πνεύμονα. Στο διάστημα αυτό, οι γονείς ζητούσαν από τους γιατρούς μια πειστική διάγνωση.

«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη. Τι ήταν αυτό; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για το τι πραγματικά έγινε, τίποτα. Γι’ αυτό κινηθήκαμε νομικά, ώστε να μάθουμε την αλήθεια».

Το παιδί διασωληνώνεται και μεταφέρεται στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, εκεί όπου κατέληξε μέσα σε 2,5 ώρες.

«Το παιδί πήγε με 37 πυρετό στο νοσοκομείο και βρέθηκε να έχει 42 την Παρασκευή. Έλεγε ο πατέρας στη γιατρό “να πάρω το παιδί να υπογράψω για να το πάω σε ένα άλλο νοσοκομείο. Στην Αθήνα στο Παίδων”. Του απαντούσε “όχι πηγαίνουμε από το καλό στο καλύτερο”».

Ψάχνουν αν συνδέεται με τον κορωνοϊό
Οι ιστοπαθολογικές της μικρής θα είναι το κλειδί για να αποφανθούν οι ιατροδικαστές από τι πέθανε η 3χρονη.

«Έχουν ληφθεί ώστε θα γίνουν ιστοπαθολογικές για να επαληθευθεί ή να αποκλειστεί κι αυτό το σενάριο της αγγειίτιδας κάτι που μπορεί να υπάρχει λόγω κορωνοϊού αλλά πρέπει να αποδειχθεί και να αποκλειστεί από τέτοιες εξετάσεις», λέει ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

Οι γιατροί του «Παπαγεωργίου» προσπάθησαν να δουν αν πρόκειται για σπάνια φλεγμονή των αρτηριών ή της νόσου Καβασάκι, και αν αυτή συνδέεται με τον κορωνοϊό που είχε περάσει το κορίτσι 1 μήνα πριν.

«Το παιδάκι είχε περάσει κορωνοϊό από 10 Μαρτίου. Είχε τελειώσει η υπόθεση με τον κορωνοϊό» πρόσθεσε η γιαγιά της.

Προς ώρας κανένα στοιχείο δεν έχει τεκμηριωθεί με τον υπουργό υγείας να ζητά να περαιτέρω διερεύνηση των συνθήκων νοσηλείας της μικρής Κατερίνας.

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε σήμερα η κηδεία της μικρής Κατερίνας που έφυγε ανεξήγητα και εντελώς αναπάντεχα από την ζωή.

Συντετριμμένοι οι γονείς της υπέβαλαν μήνυση ζητώντας να διερευνηθεί αν έγινε ιατρικό λάθος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share