Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έλενα Αθανασοπούλου: «Περιμένουμε από τον εισαγγελέα να...» - «Έσπασε» τη σιωπή της για τον σκηνοθέτη που κατήγγειλε για βιασμό (Video)

«Η ψυχή μου δεν μου επέτρεπε να το κρατάω κρυφό...»

4 Μαΐου 2022 13:46
Έλενα Αθανασοπούλου: «Περιμένουμε από τον εισαγγελέα να...» - «Έσπασε» τη σιωπή της για τον σκηνοθέτη που κατήγγειλε για βιασμό (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όπως έγινε γνωστό, η Έλενα Αθανασοπούλου είναι η 33χρονη ηθοποιός που κατήγγειλε πριν από λίγες ημέρες πασίγνωστο σκηνοθέτη για βιασμό.

Μετά τα όσα είπε στην ΕΡΤ, έκανε δηλώσεις στο Πρωινό και στον δημοσιογράφο Γιάννη Μαλλιαρό, επισημαίνοντας πως «Εισπράττω πολλή αγάπη και δύναμη από το νησί μου, την Κρήτη και γι’ αυτό και μένω εδώ αυτή τη στιγμή. Έχω καλή ψυχολογία, επειδή είμαι με αγαπημένα μου πρόσωπα. Βγήκα να μιλήσω γιατί δε μπορούσα να κάνω αλλιώς. Η ψυχή μου δεν μου επέτρεπε να το κρατάω κρυφό με όλα όσα συμβαίνουν, βιασμοί, κακοποιήσεις.

Ήμουν αρκετά μικρή όταν έγινε το συμβάν. Δεν είχα την ίδια πυγμή και το ίδιο θάρρος. Αυτή τη στιγμή είμαι μία άλλη γυναίκα. Μιλάω δημόσια για να πάρουν θάρρος και άλλα κορίτσια για να λυτρώσουν τις ψυχές τους. Μου έχει αφήσει αρκετά τραύματα, δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο. Πριν το #metoo ένιωθα μεγάλη ντροπή να βγω να πω κάτι τέτοιο, θα κινηθώ νομικά και περιμένουμε από τον εισαγγελέα να δώσει το όνομα του σκηνοθέτη».

Όπως κατήγγειλε η Ελένη Αθανασοπούλου, το 2010, το συμβάν έγινε όταν ήταν στα πρώτα της βήματα στον χώρο. Ο γνωστός σκηνοθέτης διατηρούσε φιλικές σχέσεις μαζί της όταν ένα βράδυ την κάλεσε για δείπνο και μετά θα ακολουθούσε έξοδος με κοινούς φίλους. Όπως ισχυρίζεται στην μήνυση της η 33χρονη σήμερα ηθοποιός, ο 58χρονος φρόντισε να γίνει άφθονη κατανάλωση αλκοόλ. Αφού η νεαρή κοπέλα ένιωσε αδιαθεσία οδηγήθηκαν στο αμάξι όπου φέρεται να την βίασε.

Η Έλενα Αθανασοπούλου που τότε ήταν μόλις 20 ετών, τονίζει πως το ελληνικό #metoo της έδωσε θάρρος να προβεί σε αυτή την καταγγελία.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share