Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συναγερμός Κλέαρχου Μαρουσάκη: «Νέα διαταραχή από το Σάββατο! Έρχεται τριήμερο με Αφρικανική σκόνη» - Πότε φτιάχνει ο καιρός (Video)

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

4 Μαΐου 2022 09:28
Συναγερμός Κλέαρχου Μαρουσάκη: «Νέα διαταραχή από το Σάββατο! Έρχεται τριήμερο με Αφρικανική σκόνη» - Πότε φτιάχνει ο καιρός (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Τετάρτη 4/5, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Βοριάδες θα πνέουν στο Αιγαίο, κυρίως στο νοτιοανατολικό που θα φτάνουν τα 7 τοπικά και τα 8 μποφόρ. Ενώ, κάτι «περίεργο» μέσα στο επόμενο 2μηνο «βλέπουν» τα μερομήνια.

Όπως είπε ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ, «για σήμερα Τετάρτη θα επικρατεί ηλιοφάνεια σε αρκετές περιοχές αλλά στη κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και δυτική Ελλάδα θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες προς το απόγευμα, λόγω της 'θερμικής αστάθειας' όπως ονομάζεται στην μετεωρολογία. Η θερμοκρασία φυσιολογική για την εποχή, δεν θα ξεπεράσει τους 21 με 23 βαθμούς».

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

«Με συννεφιές άρχισε η μέρα για την Αττική αλλά όσο προχωράμε προς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αυτές θα διαλύονται και θα δώσουν τη θέση τους στην ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα προσεγγίσει τις μεσημβρινές ώρες στο κέντρο της πόλης τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου», είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Στη Θεσσαλονίκη, θα συναντήσουμε νεφελώδη καιρό με τοπικές βροχές αλλά από τις μεσημβρινές ώρες αυτή η αστάθεια θα αρχίσει να διαλύεται και θα υπάρξει βελτίωση. Η θερμοκρασία στους 22 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης και οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες»

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, «για την Πέμπτη δεν αναμένουμε κάτι το αξιόλογο αλλά από τις μεσημβρινές ώρες και έπειτα θα εκδηλωθούν ορισμένες μπόρες κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου αλλα και σε ορεινές περιοχές της Μακεδονίας.

Ούτε την Παρασκευή μεταβάλλεται το καιρικό μοτίβο, με μπόρες και καταιγίδες να κάνουν την εμφάνισή τους στα ορεινά το απόγευμα, όμως το Σάββατο θα προσεγγίσει τη χώρα μας μία διαταραχή από την περιοχή της βόρειας Αφρικής που θα φέρει βροχές αλλά και αφρικανική σκόνη σε αρκετά γεωγραφικά τμήματα της επικράτειας, ενώ ο υδράργυρος την Πέμπτη και την Παρασκευή θα ανέβει στους 26 με 27 βαθμούς», κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Αναλυτικά η πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share