Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα 30/4: Τριήμερο... λασποβροχής για την Πρωτομαγιά με πτώση της θερμοκρασίας - Προειδοποίηση από Αρναούτογλου, Καλλιάνο και Μαρουσάκη

Ένα τριήμερο όπως... δε θα το ήθελαν οι εκδρομείς

30 Απριλίου 2022 07:19
Καιρός σήμερα 30/4: Τριήμερο... λασποβροχής για την Πρωτομαγιά με πτώση της θερμοκρασίας - Προειδοποίηση από Αρναούτογλου, Καλλιάνο και Μαρουσάκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα: Μια διαφορετική τροπή θα πάρει ο καιρός στο τριήμερο της Πρωτομαγιάς, ξεκινώντας από σήμερα (30/4) με μεγαλύτερο χαρακτηριστικό τις βροχές και την αφρικανική σκόνη, δημιουργώντας ξανά το φαινόμενο των λασποβροχών με πτώση της θερμοκρασίας.

Για το Σάββατο, η ΕΜΥ προβλέπει, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και τις πρωινές ώρες ανατολικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και δεν θα ξεπεράσει στα βορειοδυτικά τους 18 με 20 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου, με σπάνια φαινόμενα παρατηρούνται επίσης.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά με μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3-4 μποφόρ και βαθμιαία από το μεσημέρι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές στα νότια. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 5 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, δε τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3-5 μποφόρ, στα ανατολικά 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, τοπικά 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Στα βόρεια, τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στην Ήπειρο μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από τις βραδινές ώρες σε όλες τις περιοχές. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά, ενώ στην Θεσσαλία οι νεφώσεις θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Πού θα υπάρξουν φαινόμενα σύμφωνα με τον Αρναούτογλου

Με αστάθεια θα κυλήσει ο καιρός το Σάββατο στα ΒΒΔ τμήματα της χώρας, ενώ την Πρωτομαγιά θα έχουμε εκτός από μπόρες και λασποβροχές σε συγκεκριμένες περιοχές. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, από το πρωί του Σαββάτου δυτικά και ΝΔ της χώρας θα έχουμε συννεφιές, ενώ στο κεντρικό και βόρειο τμήμα της Κρήτης ίσως έχουμε λασποβροχές. Επίσης από τη βόρεια Ήπειρο, τη Στερεά, τη θεσσαλία η δυτική και κεντρική Μακεδονία θα έχει βροχές και από το μεσημέρι και μετά στα ΒΔ της Ελλάδας κυρίως θα έχουμε αστάθεια και βροχές στα μεγαλύτερα υψόμετρα.

Τις βραδινές ώρες τα περισσότερα φαινόμενα θα έχουμε στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Στην Αττική θα έχουμε συννεφιά και θολούρα όμως κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρξει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία από 16 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε άσταστο καιρό και βροχές στις ΒΔ περιοχές της περιφέρειας, ενώ όσο θα βραδιάζει ο καιρός θα βγάζει περισσότερες βροχές. Η θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς.

Την Πρωτομαγιά θα έχουμε το πρωί ηλιοφάνεια εκτός από την κεντρική Μακεδονία. Ωστόσο, από το μεσημέρι και μετά από τα δυτικά και προς τα ανατολικά θα έχουμε σύννεφα με λασποβροχές στην Πελοπόννησο στην ορεινή ήπειρο και Μακεδονία. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς, αλλά και 25 στις δυτικές περιοχές.

Συννεφιασμένο... Σάββατο βλέπει ο Καλλιάνος

Νεφώσεις και τοπικές μπόρες αναμένονται αύριο Σάββατο για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Τοπικές μπόρες αναμένονται στα κεντροδυτικά της Στερεάς, ασθενούς έως και μέτριας εντάσεως.

Στην Ήπειρο επίσης θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες, φαινόμενα που θα παρουσιασθούν και στη δυτική Μακεδονία.

Τοπικές μπόρες αναμένονται και στα κεντρικά της Πελοποννήσου.

Για την περιοχή της Αττικής περιμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις, με μεγάλα διαστήματα ανοίγματος του ουρανού. Θερμοκρασία από 15 – 25 βαθμούς Κελσίου. Άνεμοι βόρειοι 6 έως 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές, αλλά παράλληλα θα υπάρξουν και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό. Θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς, με νοτιάδες έως και 4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Προσοχή... στην αργία ζητά ο Μαρουσάκης

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού το Σάββατο και την Κυριακή αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και συννεφιές, ενώ η πιθανότητα βροχής είναι μεγαλύτερη για τη Δευτέρα 2 Μαΐου, κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Ο υδράργυρος θα φτάνει τους 22 με 25 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της χώρας, καταλήγει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share