Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκοτώθηκε τo «φάντασμα» του Κιέβου που κατέρριψε 40 ρωσικά αεροσκάφη! (video)

Το κράνος και τα γυαλιά του μάλιστα πρόκειται τώρα να δημοπρατηθούν στο Λονδίνο

29 Απριλίου 2022 23:16
Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκοτώθηκε τo «φάντασμα» του Κιέβου που κατέρριψε 40 ρωσικά αεροσκάφη! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στις 13 Μαρτίου σκοτώθηκε το «Φάντασμα του Κιέβου», σύμφωνα με τους Times. Η βρετανική εφημερίδα The Times μετέδωσε ότι ο πιλότος, το πραγματικό όνομα του οποίου αποκαλύπτει ως Στέπαν Ταραμπάλκα, σκοτώθηκε τον περασμένο μήνα όταν το αεροσκάφος του, τύπου MiG-29, καταρρίφθηκε στις 13 Μαρτίου από τις ρωσικές δυνάμεις.

Το κράνος και τα γυαλιά του πρόκειται τώρα να δημοπρατηθούν στο Λονδίνο, ανέφεραν πηγές στους Times επιβεβαιώνοντας την ταυτότητα του Ουκρανού πιλότου. Ο 29χρονος γεννήθηκε από μια οικογένεια εργατικής τάξης στο χωριό Korolivka στη δυτική Ουκρανία.

Ουκρανοί πολίτες εμφανίζονται συντετριμμένοι με την απώλεια του πιλότου μέσα από αναρτήσεις τους στα social media γράφοντας για την απώλεια «αυτού του άσσου της Πολεμικής Αεροπορίας, που κυριαρχούσε στους ουρανούς πάνω από την πρωτεύουσα και είχε γίνει εφιάλτης για τους Ρώσους», ενώ αποχαιρετούν με θλίψη τον «φύλακα-άγγελό» τους, όπως τον έλεγαν.

Ο Ταραμπάλκα τιμήθηκε μετά θάνατον με το κορυφαίο μετάλλιο της Ουκρανίας για ανδρεία στη μάχη, το Τάγμα του Χρυσού Αστέρου, με τον τίτλο του Ήρωα της Ουκρανίας, σύμφωνα με την οικογένειά του.

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ζελένσκι: «Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος οι συνομιλίες με τη Ρωσία να σταματήσουν»

ζελενσκι-ουκρανια

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να σταματήσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Μόσχα, λέγοντας ότι αιτία είναι η οργή του λαού για τις «κτηνωδίες» των ρωσικών δυνάμεων.

«Ο (σ.σ. ουκρανικός) λαός θέλει να τους σκοτώσει. Όταν υπάρχει αυτή η στάση, είναι δύσκολο να συνομιλήσεις για όσα συμβαίνουν», είπε ο Ζελένσκι σε Πολωνούς δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Interfax.

Δείτε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Στη δημοσιότητα σοκαριστικό βίντεο με Βρετανό που αιχμαλωτίστηκε από Ρώσους

Να σημειώσουμε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος είχε κάνει παρόμοια δήλωση μετά τα όσα είχαν αποκαλυφθεί για την πολύπαθη Μπούκα. Ωστόσο, ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πολλές φορές από την αρχή του πολέμου που έχει φτάσει ήδη στις 65 ημέρες ότι θα ήταν διατεθειμένος να συναντηθεί τετ-α-τετ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share