Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Το πόρισμα για τη φωτιά στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» – Αυτή ήταν η αιτία που την προκάλεσε (video)

Πως ξεκίνησε η πυρκαγιά που έκοψε το νήμα της ζωής ενός ανθρώπου

29 Απριλίου 2022 21:30
Θεσσαλονίκη: Το πόρισμα για τη φωτιά στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» – Αυτή ήταν η αιτία που την προκάλεσε (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πόρισμα του πραγματογνώμονα αποκαλύπτει ότι η φωτιά που ξέσπασε στις 6 Απριλίου προκλήθηκε από το τσιγάρο που είχε ανάψει ένας ασθενής μέσα σε θάλαμο του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Το πόρισμα έκθεσης πραγματογνώμονα ρίχνει «φως» στα αίτια της πυρκαγιάς στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, η οποία είχε ξεσπάσει στις 6 Απριλίου στην Πνευμονολογική Κλινική. Ο πραγματογνώμονας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Thesstoday.gr, αναφέρει στην έκθεσή του πως ένας ασθενής άναψε τσιγάρο και τυλίχθηκε από φλόγες με αποτέλεσμα να πετάξει τα ρούχα του που καίγονταν.

Δείτε επίσης: Αποκάλυψη στη Θεσσαλονίκη: Φίλος του 71χρονου ο δολοφόνος του – Τον βρήκαν κατασφαγμένο 13 μέρες μετά

Τα ρούχα κατέληξαν σε άλλον ασθενή του θαλάμου, στον οποίο χορηγούταν οξυγόνο, με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά και ο ίδιος και να καταλήξει ενώ η πυρκαγιά επεκτάθηκε.

Η φωτιά ξέσπασε στις 9:00 το πρωί στον θάλαμο 206, στον δεύτερο όροφο της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Παπανικολάου» που λειτουργούσε ως μονάδα Covid-19. Ο 79χρονος που κατέληξε από τη φωτιά, ήταν νοσηλευόμενος με κορωνοϊό. Το τσιγάρο φέρεται να άναψε ένας 52χρονος ασθενής, ο οποίος επίσης νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση και λίγες ώρες αργότερα κατέληξε κι ο ίδιος.

νοσοκομειο-παπανικολαου-φωτια
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ EUROKINISSI

Αδιανόητο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη: Σωφρονιστικός υπάλληλος χτύπησε 12χρονο γιατί έβρεξε την κόρη του

Ένας σωφρονιστικός υπάλληλος στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε στο δικαστήριο, όπου και καταδικάστηκε, καθώς καταγγέλθηκε από την μητέρα ενός 12χρονου, ότι άσκησε βία εναντίον του παιδιού της, θεωρώντας πως το αγόρι πάνω στο παιχνίδι έβρεξε με νερό και χτύπησε την κόρη του.

Έτσι, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε σε φυλάκιση 5 μηνών, με 3ετή αναστολή, καθώς τον έκρινε ένοχο για απλή σωματική βλάβη και απειλή, ενώ τον απάλλαξε για την κατηγορία της εξύβρισης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν στην πλατεία της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη, όπου το απόγευμα της περασμένης Τρίτης μαζεύτηκαν παρέες μαθητών του δημοτικού για να περάσουν στιγμές ανεμελιάς. Κάποια από τα παιδιά άρχισαν να κυνηγιούνται και να βρέχονται με νερό.

Αυτό που ξεκίνησε ως παιχνίδι φαίνεται ότι ενόχλησε την κόρη του κατηγορούμενου που μαζί με δύο φίλες της κατευθύνθηκαν στο σπίτι της πρώτης για να διαμαρτυρηθούν.

Επίσης, η καταγγελία αναφέρει, ότι ο κατηγορούμενος βγήκε από το σπίτι όπου εντόπισε τρία ανήλικα, οι δύο έτρεξαν κι έφυγαν ενώ ο τρίτος δεν πρόλαβε. «Τον έπιασε από το λαιμό και τον έριξε σφαλιάρες, εξυβρίζοντάς τον ταυτόχρονα», κατέθεσε στο Δικαστήριο η μητέρα του 12χρονου. Όπως είπε η ίδια, ο γιος της εξετάστηκε στη συνέχεια από γιατρούς του Κέντρου Υγείας της περιοχής, ενώ δια του συνηγόρου της προσκόμισε ιατρική γνωμάτευση η οποία φέρεται να κάνει αναφορά σε μώλωπες, θλάση και κάκωση σε σημεία του σώματος του ανήλικου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share