Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις με τον Νίκο Παππά: Την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο πρότεινε ο Άρειος Πάγος

Ενώ έχει προταθεί να παραπεμφθεί και για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος

29 Απριλίου 2022 19:37
Ραγδαίες εξελίξεις με τον Νίκο Παππά: Την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο πρότεινε ο Άρειος Πάγος
Πηγή φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος με αφορμή τους χειρισμούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, προτείνει η Εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδηλίνη.

Δείτε επίσης: Το TikTok κατέβασε βίντεο του Αλέξη Τσίπρα να παίζει με παιδιά: Οι λόγοι πίσω από την πρωτοφανή απόφαση

Η εισαγγελική λειτουργός προτείνει επίσης να παραπεμφθεί για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος του πρώην υπουργού, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος είχε μιλήσει για εικονική σύμβαση με λιβανέζικο όμιλο προκειμένου να πάρει, αν και δεν είχε τις προϋποθέσεις μία από τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Καλογρίτσας αποδίδει ρόλο οργανωτή στο Νίκο Παππά, αναφέροντας ότι εκείνος έφερε σε επαφή όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή μη θα έχει το Δικαστικό Συμβούλιο.

Νίκη στις εκλογές βλέπει ο Αλέξης Τσίπρας: «Καταρρέει η κυβέρνηση - Ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα»

Τις προτάσεις του για να μειωθεί, στο μέτρο του δυνατού, το κόστος των λογαριασμών της ΔΕΗ, επαναλαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως όπως τα κατάφερε η Πορτογαλία χωρίς δημοσιονομικό κόστος, έτσι μπορεί και η Ελλάδα.

«Δεν θέλουμε λεφτόδεντρα, θέλουμε να τα κόψουμε» επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο OPEN το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης (20.04.2022). «Η κατάρρευση της κυβέρνησης είναι εμφανής με γυμνό μάτι», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε με έμφαση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ θα κερδίσει τις εκλογές.

Ερωτηθείς για την ακρίβεια, ανέφερε ότι η “κυβέρνηση έχει λερωμένη τη φωλιά της” και της επέρριψε ευθύνες για την “ακριβότερη τιμή ανά μεγαβατώρα εδώ και μήνες”. Όπως επισήμανε, στην Ελλάδα αυτή η τιμή πλησιάζει τα 280 ευρώ ενώ στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, που διεκδίκησαν αποσύνδεση της τιμής ενέργειας με την τιμή του φυσικού αερίου είναι στα 112 ευρώ. “Στην Ελλάδα μετακυλίεται αυτούσια στον καταναλωτή”, είπε, σχολιάζοντας: “Αυτή είναι ελεύθερη αγορά; Κανένα ρίσκο για τον παραγωγό;”.

“Το κύριο ερώτημα είναι γιατί η Ελλάδα είναι η χειρότερη και η ακριβότερη; Η απάντηση είναι δύο λέξεις: Κυριάκος Μητσοτάκης”, είπε σε υψηλούς τόνους και του καταλόγισε ότι “έχει ακολουθήσει μια πολιτική που αφήνει την αγορά δήθεν να αυτορυθμίζεται, μ’ ένα πλαίσιο αισχροκέρδειας που είναι πρωτοφανές”.

Συνεχίζοντας, ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε πως αυτό που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να αποκαταστήσει τις επιπτώσεις από τη βίαιη απολιγνητοποίηση και από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, κάτι που όπως είπε δεν “έχει δημοσιονομικό κόστος”, ενώ επανέλαβε πως είναι αναγκαία μέτρα να μπει “πλαφόν στην χονδρική τιμή” και να γίνει “παρέμβαση στο χρηματιστήριο ενέργειας”.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι το χρηματιστήριο ενέργειας έγινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι πρόκειται για ευρωπαϊκή οδηγία που θα έπρεπε να εφαρμοστεί από οποιαδήποτε κυβέρνηση, ωστόσο, όπως τόνισε, στην Ελλάδα εφαρμόζεται “στρεβλά”. “Είναι δολοφονικό για τα νοικοκυριά.

Είναι εγκληματική πολιτική απέναντι στην ελληνική κοινωνία”, είπε, ενώ αναφέρθηκε και στα “ουρανοκατέβατα κέρδη” των παραγωγών ενέργειας, όπως τα ονόμασε η Κομισιόν, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι δεν έχει κάνει τίποτα γι’ αυτό. Υπογράμμισε, δε, πως την “μερίδα του λέοντος” αυτών των υπερκερδών την έχει η ΔΕΗ, σημειώνοντας πως “έχει βγάλει αυτά τα κέρδη από τις τσέπες των καταναλωτών”, για να “παίρνουν αστρονομικές απολαβές” τα “γαλάζια golden boys”.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share