Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Συναγερμός στην πυροσβεστική: Φωτιά στο εργοστάσιο γαλακτοκομικών της «Δέλτα» στον Ταύρο

Ισχυρές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο

28 Απριλίου 2022 14:31
Συναγερμός στην πυροσβεστική: Φωτιά στο εργοστάσιο γαλακτοκομικών της «Δέλτα» στον Ταύρο
Πηγή φωτογραφίας: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο εργοστάσιο γαλακτομικών της Δέλτα στον Ταύρο, με μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά εξελίσσεται στο ισόγειο των εγκαταστάσεων, ενώ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο.

Φωτιά στη Λακωνία: Πύρινο μέτωπο - Επιχειρούν 99 πυροσβέστες

πυροσβεστικη-φωτια
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης σε δασική έκταση της περιοχής Βαρβίτσα στον Πάρνωνα Λακωνίας. Η πυρκαγιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη. Παράλληλα, ένα τραγικό θέαμα αντίκρυσε άνδρας σε τροχαίο στην Ηλεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά παραμένει σε εξέλιξη, ενώ η εικόνα του μετώπου είναι καλύτερη από χθες. Ωστόσο, οι ισχυρές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στο μέτωπο.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν συνολικά 84 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 19 οχήματα και από Αττική 15 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και πέντε οχήματα. Συνδρομή γίνεται και από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Από αέρος συνδράμει, με το πρώτο φως της ημέρας, ένα αεροσκάφος.

Σημειώνεται πως οι φλόγες έχουν πάρει διαστάσεις και το μέτωπο χαρακτηρίζεται μεγάλο, καθώς έχει ξεσπάσει σε ορεινό και δύσβατο σημείο, κάτι που καθιστά την προσέγγισή του από οχήματα και πυροσβέστες, δύσκολη, σύμφωνα με πληροφορίες του permissos.gr.

Η φωτιά καίει μεγάλα πεύκα και χαμηλή βλάστηση, χωρίς να απειλούνται -προς το παρόν- κατοικημένες περιοχές. Επιπλέον, στην επιχείρηση συμμετέχουν και υδροφόρες του Δήμου Σπάρτης καθώς και κάτοικοι των γύρω χωριών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share