Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: Μάρτυρας «κλειδί» καταθέτει την Παρασκευή! (Video)

Ραγδαίες εξελίξεις

28 Απριλίου 2022 12:59
Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: Μάρτυρας «κλειδί» καταθέτει την Παρασκευή! (Video)
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την Παρασκευή θα συνεχιστεί η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη και σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής της Κατερίνας Καινούργιου, αναμένεται να εμφανιστεί στο δικαστήριο ένας μάρτυρας «κλειδί» στην υπόθεση, ο οποίος θα καταθέσει. Παράλληλα, «ποταμός» ήταν σε δηλώσεις του ο Λάκης Λαζόπουλος κατά του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Έχουμε ραγδαίες εξελίξεις. Αύριο συνεχίζεται η δίκη και όπως πληροφορήθηκα θα υπάρχει κυριολεκτικά ένας μάρτυρας – κλειδί στην υπόθεση Λιγνάδη. Ποιος είναι αυτός ο μάρτυρας; Είναι ο ιδιοκτήτης του καταλύματος στην Επίδαυρο, στο οποίο φέρεται να είχε πάει ο Δημήτρης Λιγνάδης μαζί με τον δεύτερο καταγγέλλοντα και τον φίλο του.

Η δίκη που διεκόπη θα συνεχιστεί με τη μαρτυρία του φίλου του δεύτερου καταγγέλλοντα, ο οποίος είναι μάρτυρας αληθείας. Και αμέσως μετά έχει κληθεί να καταθέσει ο ιδιοκτήτης του καταλύματος», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Πουλόπουλος.

«Υπάρχουν ακόμα δύο μάρτυρες από το εξωτερικό, οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα, προκειμένου να καταθέσουν για την πρώτη υπόθεση, για τον πρώτο καταγγέλλοντα, για τον Αλί», τόνισε ο δημοσιογράφος.

Μαρτυρία–«φωτιά» για Λιγνάδη από ηθοποιό στο δικαστήριο: «Ήταν στην Επίδαυρο από τις 24 μέχρι τις 26 Ιουλίου μαζί με δυο νεαρούς...»

«Αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν απλά ένας σκηνοθέτης στο θέατρο, αλλά και σκηνοθέτης στη ζωή του» κατέθεσε αναφερόμενος στον Δημήτρη Λιγνάδη φίλος και συμμαθητής του νεαρού που έχει καταγγείλει τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη για βιασμό.

Δίκη Λιγνάδη: Ένταση στο δικαστήριο μεταξύ Κούγια και πολιτικής αγωγής – «Είναι ντροπή, έστησες μια σκευωρία»

Ο μάρτυρας καταθέτοντας, για δεύτερη ημέρα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, αναφέρθηκε στο ταξίδι που εμφανίζεται να είχε κάνει ο κατηγορούμενος με τους δυο νεαρούς τον Ιούλιο του 2015. Μάλιστα, προσκόμισε το δικαστήριο και φωτογραφίες υποστηρίζοντας πως είναι μετά την άφιξη τους στην Επίδαυρο στις 24/07/2015.

Ο νεαρός δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων από την υπεράσπιση του κατηγορούμενου για την ημερομηνία της φωτογράφησης ενώ κλήθηκε να προσκομίσει, στην επόμενη συνεδρίαση, τα σχετικά στοιχεία. «Θα προσπαθήσω» ήταν η απάντηση του μάρτυρα που υπέθεσε πως η ημερομηνία θα προκύπτει από τα στοιχεία του υπολογιστή που είχε αποθηκευτεί η φωτογραφία, την οποία, όπως είπε, εντόπισε την περασμένη Πέμπτη.

Υπεράσπιση: Μέχρι τώρα λέγατε ότι ο Λιγνάδης δε σας άφηνε να βγάζετε φωτογραφίες.

Μάρτυρας: Να ανεβάζουμε.

Υπεράσπιση: Αν βγάλεις τη φωτογραφία, δεν μπορείς να ελέγξεις τι θα την κάνει ο άλλος.

Η κατάθεση επικεντρώθηκε στο βράδυ που ο νεαρός Αιγύπτιος καταγγέλλει ότι βιάστηκε με τον μάρτυρα να επαναλαμβάνει ότι δεν το αντιλήφθηκε αλλά και στις επισκέψεις τους στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο μάρτυρας ανέφερε ότι με τον κατηγορούμενο μιλούσαν για τις προτιμήσεις τους «στο ερωτικό κομμάτι…».

Πολιτική Αγωγή: Εσείς ξεκινούσατε αυτές τις συζητήσεις;

Μάρτυρας: Ο κατηγορούμενος τις ξεκινούσε. Ρώταγε ποια είναι η αγαπημένη σου στάση, τι σου αρέσει, ποια είναι η προτίμηση σου.

Πολιτική Αγωγή: Δεν αισθανόσασταν άβολα;

Μάρτυρας: Στην αρχή με έκανε να αισθάνομαι άβολα.

Πολιτική Αγωγή: Του το είπατε;

Μάρτυρας: Όχι.

Πολιτική Αγωγή: Και εσείς απαντούσατε στις ερωτήσεις αυτές;

Μάρτυρας: Στην αρχή όχι. Ήμουν και εγώ διστακτικός.

«Ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει από τον καταγγέλλοντα να του κάνει σεξουαλικές πράξεις. Μια φορά μπροστά μου… Αυτή η πράξη δε έγινε τελικά μπροστά μου γιατί εκείνος αρνήθηκε. Αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν απλά ένας σκηνοθέτης στο θέατρο αλλά και σκηνοθέτης στη ζωή του» τόνισε ο μάρτυρας ο οποίος συμπλήρωσε πως είχε δει και άλλους ανήλικους στο σπίτι του προφυλακισμένου σκηνοθέτη χωρίς, ωστόσο, να είναι σε θέση να πει αν ήταν παιδιά από τους θιάσους του.

«Όταν τελείωσα το σχολείο σταμάτησε και η επαφή μας και τα τηλέφωνα. Για μένα αυτό ισχύει, για τους άλλους δεν γνωρίζω» ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως όταν το 2021 ο Αιγύπτιος φίλος του όταν του εξομολογήθηκε ότι βιάστηκε «έτρεμε ολόκληρος». «Σοκαρίστηκα. Είδα τα μάτια του, τον πίστεψα. Δε θα ερχόταν κάποιος άκυρος να μου το πει αυτό. Ήρθε ένας άνθρωπος και μου είπε την ιστορία του. Όταν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο δε βγαίνεις έξω και να το φωνάζεις» ανέφερε.

«Πήγα να καταθέσω κάτι που ήξερα»

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και ένας ηθοποιός ο οποίος κατέθεσε ότι το τριήμερο 24-26 Ιουλίου 2015 είδε τον Δημήτρη Λιγνάδη στην Επίδαυρο με δύο νεαρούς άνδρες κάτι που ο κατηγορούμενος αρνείται κατηγορηματικά. Ο ηθοποιός, προσήλθε αυτοβούλως στο πλαίσιο της ανάκρισης πριν από ένα χρόνο και κατέθεσε αφού προηγουμένως είχε έρθει σε επαφή με την συνήγορο υποστήριξης της κατηγορίας. Στην κατάθεση του στο δικαστήριο υποστήριξε πως όταν είδε ότι άλλαξαν οι ημερομηνίες της εκδρομής η οποία αμφισβητείται από τον κατηγορούμενο αποφάσισε να μιλήσει. «Πήρα την κυρία Κουρτέση, της είπα τι είχα δει και μου είπε ότι είναι σημαντικό. Της ανέφερα ότι την περίοδο εκείνη του Ιουλίου του 2015, εκείνο το τριήμερο, είδα τον Λιγνάδη με δύο νεαρούς» κατέθεσε ο μάρτυρας στο δικαστήριο.

Πρόεδρος: Μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, είδατε κάποια πρόσωπα που συνόδευαν τον κ. Λιγνάδη στην Επίδαυρο;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να αναγνωρίσω τ’ άλλα άτομα που ήταν μαζί με τον κ. Λιγνάδη.

Πρόεδρος: Αυτό που άλλαξαν τις ημερομηνίες, δε σας έκανε κάπως επιφυλακτικό;

Μάρτυρας: Όχι, πήγα να καταθέσω κάτι που ήξερα. Επειδή έλεγαν ότι δεν υπήρξε κανείς στην Επίδαυρο εκείνη την περίοδο, αν θυμάμαι καλά.

Πρόεδρος : Είναι δύο άτομα, άγνωστα σε εσάς, που έχουν διορθώσει την ημερομηνία, δε σκεφτήκατε που να εμπλακώ τώρα;

Μάρτυρας : Πίστευα ότι μπορεί να έχει γίνει κάποιο λάθος. Και εμένα εάν μου πείτε τις ημερομηνίες τώρα, δε θα τις θυμάμαι. Θυμήθηκα διότι ήταν οι ημερομηνίες της συγκεκριμένης παράστασης. Θεώρησα ότι θα έπρεπε να το κάνω, χωρίς να ξέρω ότι ο κατηγορούμενος έχει κάνει κάτι για αυτά που κατηγορείται.

Ο ηθοποιός θα συνεχίσει την κατάθεση του στις 29 Απριλίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share