Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Απασφάλισε ο Γρηγόρης Λέων - «Ελλιπείς και άστοχες οι ιατροδικαστικές εκθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας» (Video)

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών

27 Απριλίου 2022 09:53
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Απασφάλισε ο Γρηγόρης Λέων - «Ελλιπείς και άστοχες οι ιατροδικαστικές εκθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Όπως φαίνεται η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα, η οποία είχε διενεργήσει την ιατροδικαστική έκθεση της Ίριδας, θα δώσει μία ενδιαφέρουσα κατάθεση στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών. Παράλληλα, ανατροπή έχουμε με το αίτημα αποφυλάκισης της 33χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ιατροδικαστής θα αλλάξει γραμμή και θα υποστηρίζει τη δεύτερη αιτία θανάτου που είχε συμπεριλάβει στην ιατροδικαστική έκθεση, το πνευμονικό οίδημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κατάθεσή της θα υποστηρίξει ότι ήταν υποχρεωμένη να εντάξει το πόρισμα της παθολογοανατόμου, η οποία έκανε λόγο για αγενεσία φλεβοκόμβου.

Απασφάλισε ο Γρηγόρες Λέων: «Ελλιπείς και άστοχες οι ιατροδικαστικές εκθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων τόνισε στο MEGA πως οι ιατροδικαστικές εκθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας ήταν ελλιπείς και άστοχες.

«Είναι αδιανόητο, θα έλεγα, να περιμένουμε τρεις θανάτους παιδιών σε μία οικογένεια για να αρχίσουμε να υποπτευόμαστε. Αυτό δεν πρέπει να μείνει ως συμπέρασμα στην ελληνική κοινωνία. Υπήρξε μία κακή ιατροδικαστική διαχείριση στην συγκεκριμένη υπόθεση, δεν θα πρέπει να επαναληφθεί».

«Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε αυτές τις διαδικασίες που θα δίνουν απαντήσεις και όχι ερωτήματα σε κάθε νεκροτομή που πραγματοποιείται», είπε ο κ. Λέων και συμπλήρωσε πως ιατροδικαστικά κατάλαβαν πάρα πολλά από τα στοιχεία που έδιναν η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης στις συνεντεύξεις τους.

Εν αναμονή του ιατροδικαστικού πορίσματος, εάν αποδειχτεί ότι και οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια τότε «πρόκειται για έναν άνθρωπο που οργάνωσε, σχεδίασε την πράξη και την πραγματοποίησε για αρκετά λεπτά», είπε ο κ. Λέων, αναφερόμενος στον ασφυκτικό θάνατο. «Είχε πλήρη επίγνωση, γιατί ας μην ξεχνάμε όιτι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αποδοχή της όλης πράξης, οπότε όλα αυτά προφανώς δηλώνουν κάτι. Ο ασφυκτικός θάνατος είναι ένας βασανιστικός θάνατος», είπε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share