Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Νέο εύρημα στην ιστολογική της Τζωρτζίνας - Η αναζήτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου για το φάρμακο «συνεργό» της κεταμίνης (Video)

Νέα στιοιχεία στο φως για την υπόθεση θρίλερ της Πάτρας

27 Απριλίου 2022 08:21
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Νέο εύρημα στην ιστολογική της Τζωρτζίνας - Η αναζήτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου για το φάρμακο «συνεργό» της κεταμίνης (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Την ουσία μιδαζολάμη φέρεται να έψαχνε στη Google η Ρούλα Πισπιρίγκου, μεταξύ των φαρμάκων που αναζητούσε στο διαδίκτυο, την περίοδο που η Τζωρτζίνα ήταν στο νοσοκομείο. Παράλληλα, «βόμβα» έριξε ο Κατερινόπουλος για την Πισπιρίγκου.

Τι είναι η μιδαζολάμη

Η μιδαζολάμη είναι το ενδονοσοκομειακό φάρμακο που λάμβανε η Τζωρτζίνα σε δύο τουλάχιστον νοσοκομεία: το Ωνάσειο και το Αγλαΐα Κυριακού. Οι γιατροί το έδιναν για να καταστείλουν τον οργανισμό στα ανεξήγητα επεισόδια που έκανε το παιδί με σπασμούς, σύμφωνα με το Star.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται πως αναζήτησε την μιδαζολάμη στις 17 Ιανουαρίου και σύμφωνα με τις αναζητήσεις της έδειχνε να ξέρει ακόμη και ποια φάρμακα θα χορηγηθούν μελλοντικά στο παιδί, όπως συνέβη με την περίπτωση της μιδαζολάμης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών και των νοσηλευτών, η κατηγορούμενη μητέρα κάθε φορά που άλλαζε ένα φάρμακο είχε αντιρρήσεις και ας μην ήταν γιατρός η ίδια.

Η μιδαζολάμη είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται για αναισθησία, καταστολή, προβλήματα ύπνου και σοβαρή διέγερση και λειτουργεί προκαλώντας υπνηλία, μειώνοντας το άγχος και προκαλώντας απώλεια της ικανότητας δημιουργίας νέων αναμνήσεων.

Πώς λειτούργησε η κεταμίνη στη Τζωρτζίνα σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα

Η τοξικολογική έκθεση για την Τζωρτζίνα δείχνει ακριβώς πώς λειτούργησε η κεταμίνη σε σχέση με την μιδαζολάμη αλλά και τα άλλα φάρμακα που λάμβανε εξαιτίας της εγκεφαλοπάθειας.

Η έκθεση μιλά για τους επιβαρυντικούς παράγοντες που συνυπήρχαν στο κορίτσι δηλαδή την χρόνια υποξαιμική εγκεφαλοπάθεια και τα συνυπάρχοντα στο αίμα ενδονοσοκομειακά χορηγηθέντα φάρμακα.

Η κατηγορουμένη επιμένει ότι δεν έδωσε εκείνη την κεταμίνη στο παιδί. Οι αρχές όμως πιστεύουν ότι είχε μελετήσει ακόμα τα φάρμακα που δίνονταν στο νοσοκομεία σε συνδυασμό με το δηλητήριο.

Το νέο εύρημα στην ιστολογική της Τζωρτζίνας

Η Ιατροδικαστική Έκθεση της Τζωρτζίνας εκτός από την κεταμίνη έχει και ένα άλλο εύρημα που ενισχύει την χορήγηση του δηλητηρίου. Σύμφωνα με το Star, η ιστολογική εξέταση της Τζωρτζίνας έδειχνε πνευμονικό οίδημα αλλά και βλάβη στο ήπαρ. Από μόνη της αυτή η βλάβη δεν μπορούσε να ερμηνευθεί και ο καθηγητής που έκανε τον έλεγχο ζητούσε να γίνει ανάλυση των φαρμακευτικών ουσιών που λάμβανε η Τζωρτζίνα.

Όταν εντόπισαν την κεταμίνη κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η βλάβη προήλθε από το δηλητήριο. Άρα εκτός από την τοξικολογική στην περίπτωση της Τζωρτζίνας μιλά για την κεταμίνη και η ιστολογική. Επίσης, η εξέταση μιλά μόνο και για τα επεισόδια του παιδιού.

Ο ιστοπαθολόγος εξέτασε σχεδόν όλα τα όργανα του παιδιού από εγκέφαλο μέχρι και επινεφρίδιο. Εκτός από το ήπαρ δε βρέθηκε άλλη βλάβη που να δικαιολογεί τα 17 αλλεπάλληλα και ανεξήγητα επεισόδια της Τζωρτζίνας από τον Απρίλιο του 2021.

Η ιστολογική εξέταση καταρρίπτει τον ισχυρισμό της Πισπιρίγκου ότι κάτι είχε το κορίτσι που παρουσίασε ξαφνικά στο σπίτι στα 8 της χρόνια.

Η ιατροδικαστική έκθεση της Τζωρτζίνας δεν έχει παραδοθεί και αυτό γιατί θα γίνει λεπτομερής καταγραφή των ευρημάτων τόσο στις φαρμακευτικές ουσίες όσο και στις βλάβες που προκάλεσε η κεταμίνη στα όργανα.

Ο κ. Μπουζιάνης μόλις εντόπισε την κεταμίνη και πήρε και την ποσοτική ανάλυση από το Αριστοτέλειο Πανεπιστημιο ενημέρωσε άμεσα το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής. Η κατάθεση αυτή ήταν που άνοιξε τον δρόμο για τη σύλληψη της κατηγορουμένης μητέρας.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share