Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θεοδωρικάκος: Ξεκάθαρο το μήνυμα της ελληνικής σημαίας με τον Άγιο Γεώργιο στο Καστελόριζο!

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ευχήθηκε με έναν ιδιαίτερο τρόπο

25 Απριλίου 2022 18:18
Θεοδωρικάκος: Ξεκάθαρο το μήνυμα της ελληνικής σημαίας με τον Άγιο Γεώργιο στο Καστελόριζο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με μια συμβολική ανάρτηση στα social media ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τίμησε τη μνήμη του Προστάτη του Ελληνικού Στρατού Άγιο Γεώργιο.

Χαρακτηριστικά ο Υπουργός έγραψε:

«Τιμούμε σήμερα τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του στρατού μας. Η εορτή του αποκτά ιδιαίτερο συμβολισμό με την ύψωση της σημαίας γιγαντιαίων διαστάσεων, στο ακριτικό μας Καστελόριζο.

Δείτε επίσης: Τότε ανοίγουν ξανά τα σούπερ μάρκετ – Πόσες μέρες παίρνουν… ρεπό;

τακησ-θεοδωρικακοσ
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Η έμπνευση ανήκει στον παπα-Γιώργη του Καστελόριζου και αποτελεί έργο του καλλιτέχνη -από την επίσης ακριτική μας Ξάνθη - Στράτου Μυλωνά, ενώ καθοριστική ήταν και η συνεισφορά του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών Ορεστιάδας.

Το μήνυμα από τους Ακρίτες μας ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση ! Χρόνια πολλά στα στελέχη του ελληνικού στρατού που φυλάσσουν Θερμοπύλες υπό τη σκέπη του προστάτη τους Αγίου Γεωργίου. Χρόνια πολλά σε όσες και όσους φέρουν το όνομα του Αγίου μας».

Δείτε την ανάρτηση:

Τιμούμε σήμερα τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του στρατού μας. Η εορτή του αποκτά ιδιαίτερο συμβολισμό με την...

Posted by Τάκης Θεοδωρικάκος - Takis Theodorikakos on Monday, April 25, 2022

«Σκούπα» της ΕΛΑΣ το βράδυ της Ανάστασης: 11 συλλήψεις, 8 προσαγωγές και κατασχέσεις «οπλοστασίων»!

Στη δημοσιοποίηση του απολογισμού που προέκυψε από ελέγχους κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων κοντά σε ναούς, κατά την τελετή της Αναστάσεως, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Στο πλαίσιο αστυνομικών δράσεων και ελέγχων κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων της Αναστάσεως πέριξ των Ιερών Ναών σε διάφορες περιοχές της Αττικής συνελήφθησαν έντεκα (11) άτομα και πραγματοποιήθηκαν οκτώ (8) προσαγωγές.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα του εμπρησμού, απόπειρας έκρηξης, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, απόπειρας πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης σε αστυνομικό, βίας κατά υπαλλήλων, διατάραξης της κοινής ειρήνης, παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Συνολικά, από τις αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -17- αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί, -27- βόμβες μολότοφ, -103- βεγγαλικά, -18- κροτίδες, -5- φιαλίδια βουτανίου και -2- μπιτόνια που περιείχαν βενζίνη. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share