Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θρίλερ στην Αθηνών – Κορίνθου: Οδηγός ταξί δέχτηκε σφαίρα πάνω στην Εθνική οδό

Γλίτωσε από τύχη

25 Απριλίου 2022 15:47
Θρίλερ στην Αθηνών – Κορίνθου: Οδηγός ταξί δέχτηκε σφαίρα πάνω στην Εθνική οδό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από καθαρή τύχη γλύτωσε ένας οδηγός ταξί το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, όταν κινούνταν στην εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ο οδηγός του ταξί βρισκόταν στην εθνική οδό, στο ύψος των Μεγάρων, όταν ξαφνικά μια σφαίρα πέρασε το παρμπρίζ του. Αμέσως σταμάτησε και διαπίστωσε πως αυτή καρφώθηκε στη θέση του συνοδηγού.

Πιθανότατα η σφαίρα προήλθε από πυροβολισμούς από γλέντι στην περιοχή, με την αστυνομία να αναζητά τον δράστη.

Γιάννης Σκαφτούρος: Έτσι τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ και τραυμάτισαν την κόρη του

Δολοφονική επίθεση με θύμα τον 55χρονο παλιό γνώριμο της Αστυνομίας και «βαρύ» όνομα της λεγόμενης ελληνικής μαφίας, Γιάννη Σκαφτούρο, σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Οι δράστες «γάζωσαν» με καλάσνικοφ τον 55χρονο στην αυλή του εξοχικού του σπιτιού, στα Δερβνενοχώρια, όπου βρισκόταν με περίπου 10 άτομα, συγγενείς και φίλοι λόγω των εορτών.

Από τις σφαίρες έπεσε νεκρός ο Σκαφτούρος, ενώ τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κόρη του, 22 ετών και ένας 45χρονος. Και οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, ο μεν 45χρονος με ασθενοφόρο, η δε κοπέλα με ΙΧ αυτοκίνητο από τον αρραβωνιαστικό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, δράστες είναι πιθανότατα τέσσερα άτομα, τα οποία επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες. Όταν έφτασαν στο σπίτι κατέβηκαν και πυροβόλησαν και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στις μηχανές και εξαφανίστηκαν.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου στο χώρο της νύχτας, καθώς το θύμα έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν για δολοφονία και άλλες σοβαρές εγκληματικές πράξεις (μεταξύ των οποίων και την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου) και είχε εκτίσει πολυετή κάθειρξη.

Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, ενώ από την αστυνομία είναι σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Ποιος ήταν ο «Θείος Τζο»

Ο 55χρονος Γιάννης Σκαφτούρος ήταν ένας από τους πλέον γνωστους ανθρώπους της νύχτας. Δεξί χέρι του Βασίλη Στεφανάκου, κατηγορήθηκε μεταξύ άλλων για συμμετοχή στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, για συμβόλαια θανάτου, εκρήξεις.

Τα τελευταια 3.5 χρονια, ειχε αποφυλακιστεί και κυκλοφορούσε ελεύθερος ενώ στη νύχτα, ο 55χρονος, ήταν γνωστός με το προσωνύμιο «Θείος Τζο». Το καλοκαίρι του 2018 και ενώ βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από μέλη της αλβανικής μαφίας.

Τον Φεβρουάριο του 2020, ο Γιάννης Σκαφτούρος συνελήφθη κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στη Γλυφάδα για κατοχή ενός πιστολιού, σφαίρες, μαχαίρι και έναν ασύρματο ο οποίος ήταν συντονισμένος σε συχνότητες της Αστυνομίας.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share